[ BAT 4.2 334 KM] Metaliczn tarcie szum okolice silnika
Fajnie że sie tu odzywasz. Powiedz jak te koło które zdemontowales wygladało? Te nity w szczególności, bylo się tam do czego przyczepic? Bylo cos luźne? Ale ze problem nie rozwiazany to i dla mnie zagadka. Caly czas byłem pewnien ze te stuki u mnie tez od tego a Ty tu piszesz ze hydrokinetyk tez wymieniłem... zagadka. A u mnie cos mi sie wydaje ze coraz gorzej. I zastanawiam sie jak sie do tego zabrać
cisza w temacie, u mnie dalej stuka, w przyblizeniu od 50 tys. czekam az cos wzjdzei bokiem ( zart oczwiscie) po dluzesz trasie zaczelo cos szmiec pod pokrzwa zaworow. Powoli brak mi sil do tego auta
Dodano: 2019-11-29, 19:28
Cały czas byłem przekonany że wibracje u mnie na nadwoziu pochodzą od napędu (na postoju było ok) ostatnio zauważyłem jednak na postoju,dodając gazu w okolicach 1800obr/min cała buda wibruje, powyżej 2tys znika ale nie całkiem, prawdopodobnie przez zwiekszenie czestotliowowści jest to mniej odczuwalne. Do tego stuka coś lekko na wolnych obrotach.
Dodam że pacjent to 4.2 V8 z automatem. Macie pomysł co może dawać takie objawy?

Dodano: 2019-11-29, 19:28
Cały czas byłem przekonany że wibracje u mnie na nadwoziu pochodzą od napędu (na postoju było ok) ostatnio zauważyłem jednak na postoju,dodając gazu w okolicach 1800obr/min cała buda wibruje, powyżej 2tys znika ale nie całkiem, prawdopodobnie przez zwiekszenie czestotliowowści jest to mniej odczuwalne. Do tego stuka coś lekko na wolnych obrotach.
Dodam że pacjent to 4.2 V8 z automatem. Macie pomysł co może dawać takie objawy?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 335KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [ BAT 4.2 334 KM] Metaliczn tarcie szum okolice silnika
U mnie to samo się zrobiło , Poratujecie swoją Wiedzą Bardzo Proszę