Witam,
Tak jak w temacie mam problem ze zdemontowaniem lub doprowadzeniem do pozycji serwisowej pasa przedniego w c6.
Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc oraz zdjecia co jak i gdzie.
muszę się dostać do aluminiowej rurki z płynu chłodzącego żeby ją zdemontować ponieważ blokuje mi dostęp do śrub z miski olejowej.
przy okazji wymienię pasek oraz napinacz żeby za jednym razem zrobić przód na "gotowo"
Pozdrawiam.
[BAT 4.2 335 km] Jak zdemontować pas przedni
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Cześć Wszystkim
Jestem po takiej operacji w swoim autku, więc dzielę się swoimi doświadczeniami. Moim celem była wymiana rolek przez podejrzenie zużycia (dziwne dźwięki). Aby mieć do nich dostęp wystarczy zdjąć zderzak, zdemontować lampy, odkręcić śruby mucujące pas i lekko go odciągnąć. Nie jest konieczne spuszczanie płynu chłodniczego. Uzyskujemy dostęp do przodu silnika. Myślę, że w większości przypadków wystarczający do niektórych czynności serwisowych.
Pozdrawiam.
Jestem po takiej operacji w swoim autku, więc dzielę się swoimi doświadczeniami. Moim celem była wymiana rolek przez podejrzenie zużycia (dziwne dźwięki). Aby mieć do nich dostęp wystarczy zdjąć zderzak, zdemontować lampy, odkręcić śruby mucujące pas i lekko go odciągnąć. Nie jest konieczne spuszczanie płynu chłodniczego. Uzyskujemy dostęp do przodu silnika. Myślę, że w większości przypadków wystarczający do niektórych czynności serwisowych.
Pozdrawiam.