Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BPJ 2.0 170 KM] Dzwiek diesla

Silniki benzynowe
kulpina
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BPJ 2.0 170 KM] Dzwiek diesla

Post autor: kulpina » 19 maja 2017, 19:40

Witam serdecznie, było dobrze ale się popsuło :)
Jakiś czas temu (3 tygodnie) auto zaczęło mi głośniej chodzić, zbagatelizowałem problem lecz potem jak kolega się spytał czy mam diesla czy benzynę to postanowiłem pojechać do mechanika. Byłem u dwóch specjalistów i oboje stwierdzili, że do wymiany łańcuch i napinacz...
Pojechałem od razu do sklepu sprawdzić jak temat wygląda cenowo i tutaj spotkało mnie nie miłe zaskoczenie.
Koszt łańcucha i napinacza to jakieś 300zł, także tym się nie przejąłem, natomiast uświadomili mnie, że jest tak jeszcze jakiś wałek czy coś co kosztuje około 2tys. zł. Rozmawiałem z mechanikami i nikt nie potrafi mi powiedzieć czy owy wałek trzeba wymienić czy tylko łańcuch się poluźnił na napinaczu i trzeba go wymienić. Dodam jeszcze, że w przyszły weekend mam do przejechania około 1,5 tys. km, a nikt nie chce mi do tego czasu naprawić audi i sam nie wiem czy mogę jechać tak czy jest to jakieś duże zagrożenie.
Motor jaki posiadam do 2,0 tfsi, poniżej krótki film jak chodzi mój "diesel" :)

Powiedzcie mi koledzy czy wymienić sam łańcuch z napinaczem i zobaczyć jaki będzie efekt czy od razu ładować pieniądze w ten jakiś wałek, a szczerze to wolałbym tego uniknąć... Oraz czy mogę w takim stanie jechać w trasę czy nie.

Z góry dziękuje

Awatar użytkownika
huberto21
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: huberto21 » 25 maja 2017, 22:41

Ja wymieniałem tylko łańcuch i napinacz i wszystko wróciło do normy silnik cichutki.
2.0 tfsi stage 1
242km/372nm

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja