[ AUK 3.2 256 KM] Drgania po odpaleniu na zimnym
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AUK 3.2 256 KM] Drgania po odpaleniu na zimnym
Witam, jestem po wymianie koła dwumasowego świec a także cewek zapłonowych i przy odpalaniu na zimnym występują delikatne szarpnięcia(drgania) silnika w związku z tym pytam co może byc przyczyną i prosze o pomoc
Andzin, to była zwykła sugestia... przyczyn drżenia silnika może być wiele! Może poduszki silnika? ÂŚwiece? Co można stwierdzić nie widząc auta i nie logując go odpowiednio przez odpowiedniego fachowca? Kolega cebo0650 również podał przykładową diagnozę... po to się właśnie pytam jak długo występują te zjawiska, aby coś więcej powiedzieć... te silniki, póki się się nie rozgrzeją, dostosowują swoje parametry pracy i chwilowe, delikatne drżenie nie jest niczym niepokojącym... oczywiście chwilowe... i to na samym początku... potem powinno ustąpić po jakiś 10 sek... tak przynajmniej jest u mnie...
Ale to wszystko są dywagacje na zasadzie 'co to może być?'... nic więcej...
Ale to wszystko są dywagacje na zasadzie 'co to może być?'... nic więcej...
0x4B25A, Po części się z Tobą zgodze,ale...
Chyba kolega wpakował nie mało kasy. Może właśnie przez to drżenie a tu lipa.
Dlatego należy mu zaproponować sprawdzenie poduszek,Zrobienia logów.
krystianA6255,
Proponuje posprawdzanie wszystkich mas przy silniku,może jakiś mechanior zapomniał dokręcić.
Pozdrawiam Andrzej.
Chyba kolega wpakował nie mało kasy. Może właśnie przez to drżenie a tu lipa.
Dlatego należy mu zaproponować sprawdzenie poduszek,Zrobienia logów.
krystianA6255,
Proponuje posprawdzanie wszystkich mas przy silniku,może jakiś mechanior zapomniał dokręcić.
Pozdrawiam Andrzej.
-
- Forum Audi A6 / A7
One wystepują tylko wtedy kiedy jest na "ssaniu" czyli ma te swoje 1100 obr mniej wiecej. ale po krótkim czasie one ustepują, wiec moze macie racje i nie ma sie czym przejmować. wiecie to juz jest nowszy silnik i nie wiem co i jak w nim wiec wole sie popytac
Dzieki wielkie, pozdawiam
[ Dodano: 2013-04-11, 22:04 ]
jeszcze jedno pytanko Panowie, otóż jestem tez po wymianie tych elementów elastycznych zaraz za kolektorami wydechowymi i sa tez drgania ale je juz czuc na całym aucie. gdy puszczam gaz a obroty spadaja a dzieje sie to mniej wiecej od 2100 do 1900 obr sa te drgania. a denerwuje mnie to bo chce miec autko sprawne. moze spotkaliscie sie z czyms takim?
z góry wielkie dzieki za pomoc![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

Dzieki wielkie, pozdawiam

[ Dodano: 2013-04-11, 22:04 ]
jeszcze jedno pytanko Panowie, otóż jestem tez po wymianie tych elementów elastycznych zaraz za kolektorami wydechowymi i sa tez drgania ale je juz czuc na całym aucie. gdy puszczam gaz a obroty spadaja a dzieje sie to mniej wiecej od 2100 do 1900 obr sa te drgania. a denerwuje mnie to bo chce miec autko sprawne. moze spotkaliscie sie z czyms takim?

z góry wielkie dzieki za pomoc
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)