Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Audi A6 problem z uruchomieniem

Silniki benzynowe
Exil30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Audi A6 problem z uruchomieniem

Post autor: Exil30 » 29 lis 2012, 22:44

Witam,

Proszę o pomoc w sprawie związanej z odpalaniem silnika.
Problem mam taki, że po jeździe i wyłączeniu silnika, jak ponownie - od razu- (nie wysiadając z auta)
próbuję uruchomić silnik to nie zapala. Dopiero jak wyjdę z samochodu, zamknę go pilotem, otworzę, to odpala.
Co może być przyczyną, że nie uruchamia bezpośrednio po wyłączeniu silnika.
Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Radosław
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Re: Audi A6 problem z uruchomieniem

Post autor: Wyrwiząb » 29 lis 2012, 23:14

Exil30 pisze:Witam,

Proszę o pomoc w sprawie związanej z odpalaniem silnika.
Problem mam taki, że po jeździe i wyłączeniu silnika, jak ponownie - od razu- (nie wysiadając z auta)
próbuję uruchomić silnik to nie zapala. Dopiero jak wyjdę z samochodu, zamknę go pilotem, otworzę, to odpala.
Co może być przyczyną, że nie uruchamia bezpośrednio po wyłączeniu silnika.
Z góry dzięki za pomoc.
Wybrałeś właściwy dział.
Rozumiem, że dopiero kupisz auto z takimi problemami, a to co opisujesz to koszmarny sen.

Exil30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Exil30 » 30 lis 2012, 08:02

NIe ma to jak konstruktywna odpowiedź doświadczonego kolegi :)

Kilt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Kilt » 30 lis 2012, 08:18

Kolego, to nie wysiadaj, tylko zamknij auto i otwórz siedząc w środku. I po problemie <wysmiewacz>
Oby tylko takie problemy ludzie mieli ze swoimi autami <lol>

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wyrwiząb » 30 lis 2012, 08:57

Exil30 pisze:NIe ma to jak konstruktywna odpowiedź doświadczonego kolegi :)
Wystarczy trochę pomyśleć, przez takich jak Ty robi się straszny bałagan. Masz dział techniczny, w nim rodzaj silników jak i typ auta. Niesamowite, że tego nie pojmujesz a jednocześnie potrafisz prowadzić pojazd mechaniczny.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 30 lis 2012, 19:56

Wyrwiząb pisze:Wystarczy trochę pomyśleć, przez takich jak Ty robi się straszny bałagan. Masz dział techniczny, w nim rodzaj silników jak i typ auta. Niesamowite, że tego nie pojmujesz a jednocześnie potrafisz prowadzić pojazd mechaniczny.
Ale Ty nie jesteś od tego by pisać, że to nie ten dział itp. Zadał pytanie i to Ty nie potrafiłeś na niego odpowiedzieć tylko napisałeś, że to nie ten dział... <marzyciel>

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wyrwiząb » 30 lis 2012, 20:20

KL4K50N pisze:
Wyrwiząb pisze:Wystarczy trochę pomyśleć, przez takich jak Ty robi się straszny bałagan. Masz dział techniczny, w nim rodzaj silników jak i typ auta. Niesamowite, że tego nie pojmujesz a jednocześnie potrafisz prowadzić pojazd mechaniczny.
Ale Ty nie jesteś od tego by pisać, że to nie ten dział itp. Zadał pytanie i to Ty nie potrafiłeś na niego odpowiedzieć tylko napisałeś, że to nie ten dział... <marzyciel>
Zatem piszmy w działach które akurat mamy otwarte :) No i skąd przekonanie, że nie potrafiłbym pokierować od czego zacząć poszukiwania usterki? Uważam, że każdy z nas bezwzględnie powinien zwracać uwagę na bałaganienie . Następnym razem zastanowi się czy może lepiej samemu użyć szukajki i gdzie co wpisać żeby szybciej uzyskać odpowiedź nie obarczając moderatoreów przenoszeniem wątków. Chyba dobrze myślę.

Exil30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Exil30 » 01 gru 2012, 18:46

A ja myślę, że nie ma po co dalej ciągnąć tego wątku. Napisałem ten sam temat w prawidłowym dziale i otrzymałem odpowiedź, bez komentarzy co do mojej inteligencji
czy prawidłowości zadawania pytań.

Szkoda tylko, że ludzie, którzy tak mocno czują się predestynowani do dbania o porządek na forum, sami naruszają jego regulamin, pisząc posty nie związane z postawionym w temacie pytaniem i często odnosząc się do inteligencji innych osób, tak jakby mieli o nich jakiekolwiek pojęcie. Ale przecież gdzieś te życiowe niepowodzenia trzeba wyładować - najlepiej anonimowo w internecie.

Awatar użytkownika
gregor100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor100 » 03 gru 2012, 11:30

Kolego podepnij VAG'a zobacz jakie bledy wysypuje. Skoro twierdzisz ze po zamknieciu i ponownym otwarciu jest git to moze IMO sie zaczyna wstydzic.

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wyrwiząb » 03 gru 2012, 15:50

Exil30 pisze:A ja myślę, że nie ma po co dalej ciągnąć tego wątku. Napisałem ten sam temat w prawidłowym dziale i otrzymałem odpowiedź, bez komentarzy co do mojej inteligencji
czy prawidłowości zadawania pytań.

Szkoda tylko, że ludzie, którzy tak mocno czują się predestynowani do dbania o porządek na forum, sami naruszają jego regulamin, pisząc posty nie związane z postawionym w temacie pytaniem i często odnosząc się do inteligencji innych osób, tak jakby mieli o nich jakiekolwiek pojęcie. Ale przecież gdzieś te życiowe niepowodzenia trzeba wyładować - najlepiej anonimowo w internecie.
Masz rację

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja