[ BDW 2.4 177 KM] A6 C6 hałas przy odpalaniu na zimn
[ BDW 2.4 177 KM] A6 C6 hałas przy odpalaniu na zimn
Witam
A6 C6 2.4 BDW hałas przy odpalaniu, który pojawia się rzadko i tylko i wyłącznie na zimnym silniku przy niskich temperaturach.. rozrząd byl wymieniany jakieś pół roku temat. Hałas przy odpalaniu trwa bardzo krótko (dodaje link do filmiku). Martwić się ? Czy jeździć i nie przejmować się ? Latem było wszystko ok. Jakby rozrusznik dostaje po zębach 😂
Wie ktoś co to moze być ?
Pozdrawiam.
odpalanie a6 c6 2.4 halas filmik
A6 C6 2.4 BDW hałas przy odpalaniu, który pojawia się rzadko i tylko i wyłącznie na zimnym silniku przy niskich temperaturach.. rozrząd byl wymieniany jakieś pół roku temat. Hałas przy odpalaniu trwa bardzo krótko (dodaje link do filmiku). Martwić się ? Czy jeździć i nie przejmować się ? Latem było wszystko ok. Jakby rozrusznik dostaje po zębach 😂
Wie ktoś co to moze być ?
Pozdrawiam.
odpalanie a6 c6 2.4 halas filmik
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
To już moja trzecia zima z tymi hałasami.hadzio7 pisze:I długo już tak jeździsz ? Robiłeś coś z tym ?gamenet pisze:U mnie po dłuższym postoju przy ujemnych temperaturach jest to samo.
U mnie samkchod również stoi 3-4 dni i po takim dłuższym postoju to najwcześniej się dzieje.
Nic nie robiłem z tym.
Tak jak pisałem wcześniej mam to tylko po dłuższym postoju w ujemne temperatury.
Miałem to samo. Zanim pompa poda olej do napinaczy rozrządu i szklanek zaworów, to będzie tak hałasować. U mnie pomogła wymiana zaworków zwrotnych. Naprawdę było już źle i myślałem, że czeka mnie wymiana rozrządu. Na razie pomogło 
Poczytaj cały ten wątek:
warkot-silnika-przy-odpalaniu-na-zimnym-vt79808.htm

Poczytaj cały ten wątek:
Dokładnie tez mam takie wrażenie.. czasem przy odpaleniu obroty silnika mam niższe to jest cisza, a czasem jak zakręci to podchodzą wysokie obroty i tak hałasuje.samu13 pisze:U mnie coś podobnego, jakby bendix z rozrusznika trzymał po odpaleniu silnika. Na ciepłym tak jak pisałeś już nie występuję Dodatkowo u mnie chwilę musi pokręcić i dopiero odpala.
[ Dodano: 2017-12-19, 20:34 ]
Czytałem już ten temat:)bono2000 pisze:Miałem to samo. Zanim pompa poda olej do napinaczy rozrządu i szklanek zaworów, to będzie tak hałasować. U mnie pomogła wymiana zaworków zwrotnych. Naprawdę było już źle i myślałem, że czeka mnie wymiana rozrządu. Na razie pomogło
Poczytaj cały ten wątek:
Napinacze miałem wymieniane i łańcuchy, gwarancja skończyła się w listopadzie a zrobiłem dopiero 12 tys km... z tymi zaworkami pomyśle, podjade do mechanika i zobaczę co on mi powie ale to już po świętach.