witam,
problem polega na dosc glosnym metalicznym stukaniu po prawej stronie ( od kabiny) gdzie tez byl wymieniony gorny napinacz lancucha ( jeden ze slizgow byl ulamany). Teraz po zlozeniu poczatkowo bylo dobrze, praca w normie bez stukow. Po dosc krotkim czasie pojawily sie stuki, sa slyszalne na zimnym, na cieplym nawet nie sprawdzane. Silnuk w tej chwili jest zblokowany na wszystkie blokady i wszystko pasuje lancuchy sztywno. Nie widac nic niepokojacego.
Dodam tez , ze doloty byly wyczyszczone, dzisiaj sprawdze jeszcze odme.
jak sprawdzic wariatory czy sa dobre gdy juz jest rozebrany silnik?
czy ktos moze przerabial ten temat i wie co sie dzieje?
3.2 FSI stuki
Ciekawe czy jest taki zestaw naprawczy do naszych silników (w C6, bo w materiale mowa jest o silnikach np. z C5)...
Okej, poczytałem trochę i pan z JHP odpowiada:

Tylko... pozostaje małe ale... cena:
http://jhmotorsports.com/shop/catalog/j ... -2312.html
Okej, poczytałem trochę i pan z JHP odpowiada:
Czyli wygląda to na dobrą alternatywę dla Nas - 3.2 także... trzeba się szczegółów u źródła dowiedzieć-DarrylQuote Originally Posted by ProtoFly View Post
Would these also work for the C6 A6 2005-2006 4.2? In fact, wouldn't most of your B6-B7 4.2 stuff work on the A6 4.2? (Engine code BNK/BAT)
Yeah the timing chain stuff will definitely work, we just may need your vin to verify early vs late for a specific guide.

Tylko... pozostaje małe ale... cena:
http://jhmotorsports.com/shop/catalog/j ... -2312.html
jesli chodzi o wariatory to moga byc przyczyna wykruszenia slizgu? nie wiem jak je zdiagnozowac, chyba tylko prze rozebranie
a tam sa specyficzne srubeczki do ktorych nie mam klucza.
[ Dodano: 2014-11-27, 09:47 ]
problem na ta chwile rozwiazany, auto chodzi pieknie. Musialam wymioenic napinacz na nowy kolejny czyli drugi, tamtyem moze byl zle zamontowany. Ale mialem ubaw przy tym aucie, najpiewrw wyjmowalem silnik zeby znalezc ta wade, nie mialem blokad ani zadnych danych, tak kazali mi robic w warsztacie. Pozniej odkrecilem wariatory bez blokad( tak mi kazali) zamontowalem nowy napinacz ( tak mi kazali) cos poszlo zle bo lancuch przeskakiwal i byc moze to byla przyczyna pekniecia nowego napinacza. Pozniej kupili blokady i przywiezli z Audi schemat zlozenia. Pozniej juz wymienilem ten napinacz bez wyjmowania silnika.

[ Dodano: 2014-11-27, 09:47 ]
problem na ta chwile rozwiazany, auto chodzi pieknie. Musialam wymioenic napinacz na nowy kolejny czyli drugi, tamtyem moze byl zle zamontowany. Ale mialem ubaw przy tym aucie, najpiewrw wyjmowalem silnik zeby znalezc ta wade, nie mialem blokad ani zadnych danych, tak kazali mi robic w warsztacie. Pozniej odkrecilem wariatory bez blokad( tak mi kazali) zamontowalem nowy napinacz ( tak mi kazali) cos poszlo zle bo lancuch przeskakiwal i byc moze to byla przyczyna pekniecia nowego napinacza. Pozniej kupili blokady i przywiezli z Audi schemat zlozenia. Pozniej juz wymienilem ten napinacz bez wyjmowania silnika.