Problem ze skrzynią świeci się EPC
Problem ze skrzynią świeci się EPC
Witam! od miesiąca jestem właścicielem A6 C6 2.4 z 7 biegową skrzynią. Problem dotyczy tego ostatniego czyli skrzyni. Dokładnie godzinkę temu jak wracałem do domu auto dziwnie się zachowywało. Skrzynia ustawiona była na pozycję D jednak podczas przyśpieszania przełączała się sama na S i z powrotem na D i tak kilka razy. Zatrzymałem się na chwilkę zgasiłem motor poczekałem kilka minut. Uruchomiłem ponownie przełączyłem na D ruszyłem auto jechało ale nie miałem możliwości zmiany biegów ręcznie, po przełączeniu na S nie reagowało dalej było na D na wyświetlaczu nie był zaznaczony żaden bieg, mimo że powinno się świecić D . Zatrzymałem się ponownie zgasiłem auto, Skrzynię ustawiłem na P. Bieg sie zablokował. po ponownym odpaleniu nie mogłem zmienić biegu skrzynia jest zablokowana na P, i wyświetliła się kontrolka EPC. Pisze Pilne ponieważ auto stoi koło drogi i nie mogę go nawet odholować. Proszę o konkretne odpowiedzi. Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2010, 17:58 przez Mariuszb, łącznie zmieniany 2 razy.
Już w porządku, zadzwoniłem po pomoc drogową przyjechał koleś z lawetą ale najpierw podłączył Vaga coś pomieszał i uruchomił auto, ale dalej nie wiem co to mogło być. Czy miał ktoś podobny problem?? nie wiem czy coś robić dalej tzn. wizyta w ASO. Nie chcę aby mnie to spodkało jeszcze raz np. na wakacjach z rodziną. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: darek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam odświeżę temat
Mam ten sam problem świecąca kontrolka EPC i nie ma możliwości wrzucenia biegu skrzynia jest zablokowana w pozycji P . Podjechałem pod sklep zgasiłem normalnie po wyjsciu ze sklepu już nie ruszyłem.
jeżeli ktoś wie co to może być to proszę o poradę
i jeszcze jedno VAG pokazuje błąd 17090
Mam ten sam problem świecąca kontrolka EPC i nie ma możliwości wrzucenia biegu skrzynia jest zablokowana w pozycji P . Podjechałem pod sklep zgasiłem normalnie po wyjsciu ze sklepu już nie ruszyłem.
jeżeli ktoś wie co to może być to proszę o poradę

i jeszcze jedno VAG pokazuje błąd 17090