Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z tiptronic sam zmienia biegi pomocy

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
adamssik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z tiptronic sam zmienia biegi pomocy

Post autor: adamssik » 11 gru 2013, 16:20

Witam serdecznie. mam dziwny problem jestem od niedawna posiadaczem a6 auto przy zakupie miało zagnieciony błotnik i rozbitą lampę ale jezdzilo normalnie. Po wymianie siadam pełen radości z jazdy ale po wciśnięciu drążka na D samochód nie jedzie wciskam gaz i nic zgasilem odpalilem i ruszyło ale w trybie awaryjnym. Zauważyłem ze jak przeorze na D komputer sam odlicza biegi i jak dojdzie do 6 wchodzi na tryb awaryjny na tipie to samo brak błędów w kompie co dalej robić???
każdy od razu chce rwać skrzynie.

ZET
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ZET » 11 gru 2013, 17:32

Sam wymieniałeś ten błotnik i lampę ?
Było szybkie VR6 jest wygodne V6 .
Regulamin, Punkt 99

adamssik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adamssik » 11 gru 2013, 20:54

tak sam

[ Dodano: 2013-12-12, 13:40 ]
byłem dzis u speca od asb diagnoza rozsypał sie koszyk naprawa koło 5 tys na moje szczescie nie zostawilem auto pojechalem do 2 goscia i sprawdzil brakuje pare litrów oleju jutro sie wszystko wyjasni czy zajezdzilem skrzynie zrobilem tak bez oleju jakies 150 km

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 12 gru 2013, 17:46

adamssik pisze:brakuje pare litrów oleju
Parę litrów :shock:, to ta skrzynia nie miała nic oleju?

adamssik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adamssik » 13 gru 2013, 07:05

prawie nic bo poprzedni własciciel odpioł przewód od chłodnicy oleju i sobie wyciekl

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 13 gru 2013, 17:51

adamssik, No i jak z Twoją skrzynią? Będziesz ją remontował czy szukasz używki innej?

adamssik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adamssik » 13 gru 2013, 22:00

no własnie sam niewiem co zrobic w poniedziałek bede mial skrzynie na stole ale mechanik dolał 4.5 litra oleju stary olej jest spalony a ze skrzyni sie kopciło jak odkrecil korek od poziomu wszystko zalezy co sie tam przypaliło brat ma czesci uzywane i wiem jak to wyglada z przebiegami ktore sie wypisuje na aukcjach macie jakis sklep z nowymi czesciami do automatów????

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal_m » 20 gru 2013, 14:03

adamssik pisze:no własnie sam niewiem co zrobic w poniedziałek bede mial skrzynie na stole ale mechanik dolał 4.5 litra oleju stary olej jest spalony a ze skrzyni sie kopciło jak odkrecil korek od poziomu wszystko zalezy co sie tam przypaliło brat ma czesci uzywane i wiem jak to wyglada z przebiegami ktore sie wypisuje na aukcjach macie jakis sklep z nowymi czesciami do automatów????
Wystarczy chwilke poszukac...

http://www.samko.pl/sklep/
https://asb-dlugoleka.pl/index.php
i tak dalej i tak dalej... podejrzewam ze przypaliles tarczki na poszczegolnych sprzeglach. Nie chce byc zlym wrozbita, ale pewnie sterowanie i konwerter tez masz do wymiany... no i nie zapomnij po naprawie wycofac adaptacji... bo inaczej bedziesz mial cuda na kiju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja