Mam problem z łożyskiem, tzn. jest głośne czyli trzeba wymienić tyle tylko, że w Auto Special w Krakowie powiedzieli mi że to nie łożysko tylko się opony wyząbkowały - tacy super specjaliści:)
Pojechałem do warsztatu X i mechanik powiedział, że to faktycznie łożysko, ale nie wie które czy przód czy tył czy lewe czy prawe:) Na podnośniku kręcąc kołami nic nie było słychać.
Pytanie jak sprawdzić które to łożysko? Może możecie polecić kogoś sensownego z Krakowa?
[A6C6] Problem z łożyskiem
to ładnie musi być wygłuszone to twoje audi, przeważnie na słuch sie właśnie wykrywa które buczy, jeśli to któreś z przednich to lewe przestaje buczeć po skręcie w prawo i vice versa, na podnośniku przeważnie nic sie nie wykryje bo łożysko nie ma wtedy obciążenia i tak szybko nie zakręcisz kołem, może by dało radę na rolkach na stacji diagnostycznej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Tak jak kolega pisze, skręcając i dociążając którąś stronę auta większy hałas świadczyć będzie o zużytym łożysku z tejże strony, zanikający wskazywać będzie na przeciwną. Jeżeli dalej będziesz miał problemy to weź kolegę niech siądzie z przodu, z tyłu i słucha... 
W Quattro chyba innego sposobu nie ma... .

W Quattro chyba innego sposobu nie ma... .
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 20:36 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.