[ MULTI] Multitronic problem.
[ MULTI] Multitronic problem.
W takim razie od 2 dni obserwuję dziwną sprawę wcześniej jak wrzucałem D na skrzyni bez problemu samochód toczył się powoli potem wiadomo gaz i wszystko było ok . W sobote rano wsiadam wrzucam D i zauważyłem że auto toczy się ale dużo wolniej i jak by na tym pełzaniu miało mniej siły dziwna sprawa co może być przyczyną ? dodam że ogólnie praca multitronicka jest wzorowa nic nie szarpie przyśpiesza płynie wszystko ok 

- gregor100
- Forum Audi A6 / A7
-multi-sprawdzanie-poziomu-oleju-vt45974.htm
skrzynia rozgrzana do 45 a nie jak ktos napisal 70. ja bym osobiscie kupil butelke atf i poprostu probowal 'wstrzyknac' dolac wiecej jesli sie przelewa to znaczy ze poziom ok. oczywiscie wszystko na odpalonym smoku. Ale mozesz wyprobowac procedure z opisu.
powodzenia...
skrzynia rozgrzana do 45 a nie jak ktos napisal 70. ja bym osobiscie kupil butelke atf i poprostu probowal 'wstrzyknac' dolac wiecej jesli sie przelewa to znaczy ze poziom ok. oczywiscie wszystko na odpalonym smoku. Ale mozesz wyprobowac procedure z opisu.
powodzenia...
-
- Forum Audi A6 / A7
WITAM PANOWIE
MAM PROBLEM ZE SKRZYNIA BIEGOW MULTITRONIC,A MIANOWICIE PO ROZGZANIU OLEJU W SILNIKU SKRZYNIA ZACZYNA DELIKATNIE SZARPAC PRZY ZMIANIE BIEGOW Z 1NA2I3 DO TEGO DELIKATNIE FALUJA OBROTY PRZY UTRZYMYWANIU STAÂŁEJ PREDKOSCI.ADAPTACJE ROBIÂŁEM NA KOMPIE I NIBY JEST O.K.ALE PROBLEM NIE ZNIKÂŁ

lutek,problem ze skrznia szarpanie i falowanie obrotow.posze o pomoc.
- gregor100
- Forum Audi A6 / A7
Kolego poczytaj. http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-12/LUTEK AUDI A4 pisze:WITAM PANOWIEMAM PROBLEM ZE SKRZYNIA BIEGOW MULTITRONIC,A MIANOWICIE PO ROZGZANIU OLEJU W SILNIKU SKRZYNIA ZACZYNA DELIKATNIE SZARPAC PRZY ZMIANIE BIEGOW Z 1NA2I3 DO TEGO DELIKATNIE FALUJA OBROTY PRZY UTRZYMYWANIU STAÂŁEJ PREDKOSCI.ADAPTACJE ROBIÂŁEM NA KOMPIE I NIBY JEST O.K.ALE PROBLEM NIE ZNIKÂŁ
Skrzynie masz z pewnoscia do naprawy

We wrzesni pod poznaniem masz chlopaka ktory dobrze ogarnia te skrzynie.
-
- Forum Audi A6 / A7
WTAM DZIEKI ZA ODZEW
TAK JAK JUZ PISALEM JEZDZIÂŁEM Z KOMPEM I NIBY WSZYSTKO GRA .ALE NIE JEST DOBZE PONIWAZ TROSZKE SZARIE.WIESZ MOZE CO TO MOZE BYC ZA PROBLEM?MOZE BY TRZBA BYÂŁO WYMIENC W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI FILT I OLEJ NA NOWY BO NIE WIEM KIEDY BYL WYMIENIANY BO NIEDAWNO JE KUPILEM,ALE CZY COS TO DA?POZDRAWIAM 

-
- Forum Audi A6 / A7
SAMOCHOD MA PRZEJECHANE 149TYS.SAM GO KUPOWAÂŁEM W NIEMCZECH TYLKO NIE MOGÂŁEM SIE NIM PRZEJECHAC BO MIAÂŁ DELIKATNIE USZKODZONY PRZOD.A TAK BYM WYLAPAL ZE JEST COS NIE TAK.NAJDZIWNIEJSZE JEST TO ZE WSZSTKIE BIEGI WCHODZA TYLKO DELIKATNIE SZARPNIE Z1NA2IZ2NA3BIEG TYLKO JAK SIE ROZGZEJE BO NA ZIMNYM JEST O.K.ORJETUJSZ SIE MOZE JAKI JEST KOSZT NAPRAWY MULTITRINIKA?BO JAK BEDZIE TO ZBYT DUZY KOSZT TO ZRIBIE Z NIGO MANUALA I ZROBIE TO SAM BO DO A4 MAM WSZYSTKIE CZESCI ALE NIE MAM SKRZYNI MULTIRINIKA.POZDRAWIAM