[ A6 C6] multitronic po wymianie sterownika zapytanie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mirek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Nie znajdę nikogo kto jest w stanie przeprogramować nowy sterownik - dzwoniłem do ASO twierdzą że ze sterownika trzeba ściągnąć blokadę - koszt podobno 500 pln, ale dopiero na 6 sierpnia mam odstawić samochód..predki pisze:na pewno trzeba kodować i ma komponent protection
Myślałem że to jest trochę prostsze do wykonania a tak to miesiąc bez samochodu..
[ Dodano: 2018-08-06, 21:40 ]
No i klapa..
Czy ktoś wymieniał sterownik?? stary mi padł, kupiłem używkę o tych samych nr ale wywala błędy i blokuje zmianę biegów.
W serwisie dzisiaj stwierdzili że z tego rodzaju sterowników nie ma możliwości sciągnąć blokady i pozostaje tylko zakup nowego (6300pln) = wymiana 1300 pln.
Ma ktoś jakiś pomysł jak można obejsć zakup nowego i reaktywować ten który jest?
Ostatnio zmieniony 27 lip 2018, 08:50 przez ramzes.44, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
to w końcu kupiłeś sterownik o tych samych numerach, czy nie?? piszesz,że zakupiony drugi od A4 B7 - ten nie będzie współpracował prawidłowo z Twoją skrzynią, trza mu soft zmienić na odpowiedni do Twojej skrzyni. w sterowniku skrzyni nie ma CP, ale jest IMMO i po zamontowaniu trzeba dopisać go do wozu - w przeciwnym przypadku na wyświetlaczu SAFE i brak możliwości jazdy. zmiana softu do zrobienia u kogoś, kto trudni się naprawą automatów - z dopisaniem do auta może być problem
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
Dokładnie ta sama końcówka HT świadczy tylko jakby o wersji sterownika a nie softu - czyli numer mozesz mieć ten sam ale jest oprogramowanie pod inny silnik czy auto.
Tez myślę że jedyna opcja to znaleźć kogoś kto ma do tego sprzęt i może wtedy "sklonować " taki sterownik. Możesz spróbować się odezwać do Bart-sa z mojego miasta - 4RINGS Service, tel: 691 643 630, e-mail: djbart-s@wp.pl on naprawia tylko multi i ma do tego sprzęt
Tez myślę że jedyna opcja to znaleźć kogoś kto ma do tego sprzęt i może wtedy "sklonować " taki sterownik. Możesz spróbować się odezwać do Bart-sa z mojego miasta - 4RINGS Service, tel: 691 643 630, e-mail: djbart-s@wp.pl on naprawia tylko multi i ma do tego sprzęt
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mirek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Nr sterownika 01J 927 156 HT - myślałem że sam się zaadoptuje po założeniu - nie udało się .
Szukałem kogoś kto może go przeprogramować ale nikt nie chce się brać za takie tematy.
W ASO miało być bezproblemowo i mieli ściągnąć blokade ale okazało się że z tego typu nie da rady ściągnąć blokady - więc jak nie ściągniemy to będzie problem z wgraniem nowego oprogramowania - ja tak to rozumuję i pytałem czy ktoś już robił takie wymianki w multitronicu??
Szukałem kogoś kto może go przeprogramować ale nikt nie chce się brać za takie tematy.
W ASO miało być bezproblemowo i mieli ściągnąć blokade ale okazało się że z tego typu nie da rady ściągnąć blokady - więc jak nie ściągniemy to będzie problem z wgraniem nowego oprogramowania - ja tak to rozumuję i pytałem czy ktoś już robił takie wymianki w multitronicu??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
j/w kolega napisał, to wersja HW. do tego potrzebny jest odpowiedni SW, pod stosowny kod skrzyni biegów.
ASO nic Ci tu nie zrobi, dlatego że SW jest zupełnie inny z A4 B7, a tam przede wszystkim nie ma Immo w ster.mtr., po wymianie w B7 wystarczy adaptacja i skrzynia hula. gdybyś kupił sterownik o odpowiednim SW z C6, to zapewne w ASO dopisaliby Ci to do auta. tylko jeden warunek - musi być legal
ASO nic Ci tu nie zrobi, dlatego że SW jest zupełnie inny z A4 B7, a tam przede wszystkim nie ma Immo w ster.mtr., po wymianie w B7 wystarczy adaptacja i skrzynia hula. gdybyś kupił sterownik o odpowiednim SW z C6, to zapewne w ASO dopisaliby Ci to do auta. tylko jeden warunek - musi być legal
Jeśli jeszcze się nie uporałeś ze swoim sterownikiem to spróbuj zapytać w tym zakładzie:
DIGITRONIK
tel.: 507 138 699
http://digitronik.eu/programowanie-komputerow
DIGITRONIK
tel.: 507 138 699
http://digitronik.eu/programowanie-komputerow