Witam , zaczyna w mojej czanulce drgać , przewaźnie w okolicach 1500-2000 obrotów. Kupowałem go od człowieka który pracuje w serwisie audi i zostałem o tym poinformowany ze trzeba to bedzie zrobić:) A że ma dostep do samochodów zdawanych przy kupnie nowych to nie naprawiał tego bo już ma kolejne auto . Wiec tak, pytałem się w ÂŁodzi w jednym z serwisów skrzyĂą biegów i wyszło 4200zł
- robocizna 1300
- wysłanie sprzegła do regenerazji w niemczech 1000
- olej około 10 litrów zf -1000 zł
- reszta to filtry uszczelki
Co sądzicie o tych kosztach ? Dziękuję za waszą opinie, bo może ktoś to robił w lepszej cenie z gwarancją.
[ TIP+Q] Koszty wymiany sprzęgła - do oceny
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
jeśli dają gwarancje to wydaje mi sie ze cena jest po prostu normalna
za ta sama operacje orientowałem sie z ciekawości tj regeneracje konwertera + wymiana oleju w skrzyni biegów w serwisie w gdaĂąsku chcieli ode mnie 600zł robocizna 700 regeneracja plus filtr i uszczelki łącznie to mi napisali około 2k ale to jak mowie dowiadywałem sie ile by w c5 taka operacja kosztowała
tutaj np masz aukcje do nowego sprzęgła hydrokinetycznego tzw konwerter c6
http://allegro.pl/nowe-sprzeglo-konwert ... 19406.html
pozdrawiam
za ta sama operacje orientowałem sie z ciekawości tj regeneracje konwertera + wymiana oleju w skrzyni biegów w serwisie w gdaĂąsku chcieli ode mnie 600zł robocizna 700 regeneracja plus filtr i uszczelki łącznie to mi napisali około 2k ale to jak mowie dowiadywałem sie ile by w c5 taka operacja kosztowała
tutaj np masz aukcje do nowego sprzęgła hydrokinetycznego tzw konwerter c6
http://allegro.pl/nowe-sprzeglo-konwert ... 19406.html
pozdrawiam
- darel
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Koszty wymiany sprzęgła - do oceny
A możesz podać namiary na tę firmę?gepc pisze:Witam , zaczyna w mojej czanulce drgać , przewaźnie w okolicach 1500-2000 obrotów. Kupowałem go od człowieka który pracuje w serwisie audi i zostałem o tym poinformowany ze trzeba to bedzie zrobić:) A że ma dostep do samochodów zdawanych przy kupnie nowych to nie naprawiał tego bo już ma kolejne auto . Wiec tak, pytałem się w ÂŁodzi w jednym z serwisów skrzyĂą biegów i wyszło 4200zł
- robocizna 1300
- wysłanie sprzegła do regenerazji w niemczech 1000
- olej około 10 litrów zf -1000 zł
- reszta to filtry uszczelki
Co sądzicie o tych kosztach ? Dziękuję za waszą opinie, bo może ktoś to robił w lepszej cenie z gwarancją.