Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP+Q] Dziwne odgłosy skrzyni w przedziale 1300-1700 obr/m

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
maki4evers
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP+Q] Dziwne odgłosy skrzyni w przedziale 1300-1700 obr/m

Post autor: maki4evers » 24 maja 2017, 19:15

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z dziwnymi odgłosami przy jeździe w przedziale 1300-1700 obr/min . zazwyczaj działo się to na biegu 5 ale dzisiaj (chyba ze względu na filmowanie) także na 6 biegu. Jako że jest to pierwszy 6cio cylindrowy silnik jaki posiadam pracą i dźwiękiem różni się od 1,9 tdi ale ten dźwięk nie wydaje mi się normalny (klekotanie jak stary diesel). Na chwilę obecną programowo zamknąłem egr oraz klapy wirowe żeby je wykluczyć ale dźwięk pozostał. wiec teraz stawiam na skrzynie , chociaż zmienia biegi bardzo ładnie, nie szarpie ani nic z tych rzeczy. Podczas występowania tych dziwnych dźwięków nie widać żeby obroty "pływały" czy żeby szarpało samochodem. przesyłam nagranie video oraz dźwięk nagrany dyktafonem. Tutaj znalazłem podobne objawy ale nie mogę skontaktować się z autorem tematu , czy rozwiązał problem. -asb-30-232-km-glosna-praca-silnika-vt48252.htm

VIDEO:
DŹWIĘK : https://megawrzuta.pl/download/c0ad8f71 ... 85641.html

pozdrawiam i proszę o jakieś podpowiedzi czy faktycznie to skrzynia czy coś kto już "przerabiał" taki temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja