[A6 C6] Dziwne dźwięki podczas jazdy
[A6 C6] Dziwne dźwięki podczas jazdy
Witam wszystkich, mam taki problem gdy trzymam nogę lekko na gazie i zwolnię ja to czasami (jednak teraz coraz częściej) słychać dziwny dźwięk, tak jakby dwie mokre gumy przetarły się o siebie. Skrzynia działa bez zarzutów i auto też reaguje na gaz.Ale ten dziwny dźwięk z czegoś wynika. Czy ktoś już miał taki problem lub może wiedzieć o co chodzi. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hej gizmo1983, wydaje mi się, że mam podobny dźwięk w swojej C6, 2.0 TDI (BLB), tylko opisałbym go inaczej. wg mnie to dźwięk jakiegoś paska/rolki. jest on cały czas podczas jazdy, ale najlepiej to slychać po zdjęciu nogi z gazu. Może to jakiś napinacz paska rozrządu... nie mam pojęcia, nie znam się na tym, ale dźwięk towarzyszy mi już od jakiegoś czasu i wydaje mi się, że jest coraz wyraźniejszy. Dodam, że rozdząd miałem wymieniany tuż przed 90kkm, a teraz mam 155kkm.
Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś, kto nam poradzi w tej sprawie.
Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś, kto nam poradzi w tej sprawie.
Turbinę założyłem nową oryginał. Więc to chyba nie to. W niedziele zrobiłem trasę Kielce-Lublin-Kielce i od tej pory spokój nic się nie dzieje. Ale dziękuje, że ktoś wreszcie się zainteresował tym problemem.
Wprowadzone mody
- pełny fis
- tylnie światła LED
- chip na 172 KM
- przyciemnione szybki
- koła 17"
- kamera cofania
- pełny fis
- tylnie światła LED
- chip na 172 KM
- przyciemnione szybki
- koła 17"