[A6 C6] ÂŁożyska SKF czy RUVILLE ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C6] ÂŁożyska SKF czy RUVILLE ?
Chyba kończy mi się łożysko w przednim kole, w związku z tym pytanie. Czy brać SKF czy zastanawiać się nad RUVILLE. :?:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Oba są bardzo dobre , więc które weżmiesz będzie dobrze i raczej ty już go nie zajedziesz .
Smiało możesz się kierować ceną czy dostępnościa lub preferencjami mechanika który będzie ci wymieniął .
Smiało możesz się kierować ceną czy dostępnościa lub preferencjami mechanika który będzie ci wymieniął .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
tak SKF nie ma sobie równych ale pamietajcie tylko Made in SWEDENcarlos pisze:ja wlasnie jestem po wymianie łożyska w przednim prawym. Dosłownie dzień przed wyjazdem do Dadaju wymieniłem łożysko na SKF, kupione w sklepie Auto Land za 260 pln
i kupilem takze piastę ponieważ moja chodziła ósemkowato.
Koles w sklepie mi powiedział że SKF to obecnie najwyższa półka w produkcji ÂŁożysk

kiedys kupiłem a na pudełku China :shock: :shock: myślałęm że z butów wyskocze :-x
nie wiem czy wiesz ale RUVILLE pakuje w swoje kartoniki łożyska SKFa, FAGa, KOYO i innych renomowanych firm, jak masz okazję dostać taniej to kupuj ruvilla
@alukard - obecnie SKF wszystkie swoje łożyska robi w Chinach, tylko do produkcji dostarczają swoją stal, nawet nie wiem czy kiedykolwiek robili łożyska w Szwecji a jeśli już to najprędzej było tylko oznaczane i pakowane w Szwecji
pracuje w tym biznesie więc wiem jak to jest z rozmaitymi "producentami"
@alukard - obecnie SKF wszystkie swoje łożyska robi w Chinach, tylko do produkcji dostarczają swoją stal, nawet nie wiem czy kiedykolwiek robili łożyska w Szwecji a jeśli już to najprędzej było tylko oznaczane i pakowane w Szwecji
pracuje w tym biznesie więc wiem jak to jest z rozmaitymi "producentami"
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
4r3k pisze:obecnie SKF wszystkie swoje łożyska robi w Chinach,
Tak :?: A może wiesz po co utrzymują fabrykę w Poznaniu :?: :mrgreen:
Przeciez nigdy nie będziemy pewni w którym miejscu jaka część została wyprodukowana

Wazne jest to, że firma która ma ustalona marke to firmuje. Domyslam sie, że dlatego pilnuje jakości aby nie tracic dobrego imienia.
Kupowaliscie ostatnio w ASO Audi np. filtr paliwa ? Tez jest "made in China" :mrgreen:
Zwykle ludzie popisują się swoją wiedzą, a Ty na odwrót :mrgreen:4r3k pisze:nawet nie wiem czy kiedykolwiek robili łożyska w Szwecji
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 02:05 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Części samochodowe online - Motostacja pl
Fabrykę? Mocno powiedziane, jak na magazyn łożysk i dział sprzedaży, jakich mają całą masę w europie. Tak się składa że pracuję w podobnej "fabryce"RomanS pisze:
Tak :?: A może wiesz po co utrzymują fabrykę w Poznaniu :?: :mrgreen:
Uwierzcie, że nikt nie bawi się obecnie w typową produkcję poza Chinami, reszta tylko czeka 3 miechy na transport i ewentualnie oznacza łożyska jako SKF czy tam inne "made in italy".
To dotyczy nie tylko łożysk, masę części wychodzi taniej sprowadzić z chin niż zamawiać na rodzimym rynku (uszczelniacze itp.)
- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7
Panowie potrzebuje waszej pomocy...Siadlo mi Lozysko z przodu...
Moglby ktos kto to sam robil lub wie na 100% jak sie to wymienia napisac JAKIE NARZEDZIA SA POTRZEBNE I W JAKI SPOSOB SIE WYMIENIA....bede sam robil bo tutaj koszt roboty 200 euro...masakra...Pomocy!!! P.S mam z piasta juz wiec troche mniej roboty
Moglby ktos kto to sam robil lub wie na 100% jak sie to wymienia napisac JAKIE NARZEDZIA SA POTRZEBNE I W JAKI SPOSOB SIE WYMIENIA....bede sam robil bo tutaj koszt roboty 200 euro...masakra...Pomocy!!! P.S mam z piasta juz wiec troche mniej roboty