Po podniesieniu samochodu do zmiany kół na zimowe samochód nie chce mi odpalić ?
Błąd na wyświetlaczu: Engage N or P to start engine
Drążek skrzyni jest w pozycji P i nie da się go w żaden sposób przełączyć (możliwe przełączenie awaryjne wciskając blokadę która znajduje się pod popielniczką).
Proszę o pomoc od kilkunastu dni na kilku forach - niestety bez odzewu po za 1 Forumowiczem który podpowiedział aby sprawdzić połączenia ze sterownikiem / modułem skrzyni lub bezpieczniki - niestety nie wiem dokładnie gdzie szukać poszczególnych podzespołów gdzie zajrzeć czy np. który dokładnie bezpiecznik sprawdzić.
Przed zmianą kół miałem problem z pneumatyką zawieszenia - kompresor nie chciał zadziałać okazało się że jeden z pinów w kostce przy kompresorze wysunął się.
Naprawiłem kompresor, zmieniłem koła a tu następny problem - silnik nie chce zapalić bo pokazuje kod błędu 18034 i kilka innych podłączając Delphi.
Proszę o wskazówki, co jest grane ?
Samochód zapalał jak marzenie jeździł również bez zastrzeżeń i nagle po przestoju tygodnia i zmianie kół nie działa

Z góry dziękuję Wam Wszystkim za pomoc, zdjęcia, schematy opisów bezpieczników również wskazane.
Pozdrawiam