Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

A6 C6 4.2 błąd 18034 silnik nie chce zapalić ?

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Garage Warrior
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C6 4.2 błąd 18034 silnik nie chce zapalić ?

Post autor: Garage Warrior » 12 sty 2020, 18:54

Witam Wszystkich i proszę o pomoc,
Po podniesieniu samochodu do zmiany kół na zimowe samochód nie chce mi odpalić ?
Błąd na wyświetlaczu: Engage N or P to start engine
Drążek skrzyni jest w pozycji P i nie da się go w żaden sposób przełączyć (możliwe przełączenie awaryjne wciskając blokadę która znajduje się pod popielniczką).
Proszę o pomoc od kilkunastu dni na kilku forach - niestety bez odzewu po za 1 Forumowiczem który podpowiedział aby sprawdzić połączenia ze sterownikiem / modułem skrzyni lub bezpieczniki - niestety nie wiem dokładnie gdzie szukać poszczególnych podzespołów gdzie zajrzeć czy np. który dokładnie bezpiecznik sprawdzić.
Przed zmianą kół miałem problem z pneumatyką zawieszenia - kompresor nie chciał zadziałać okazało się że jeden z pinów w kostce przy kompresorze wysunął się.
Naprawiłem kompresor, zmieniłem koła a tu następny problem - silnik nie chce zapalić bo pokazuje kod błędu 18034 i kilka innych podłączając Delphi.
Proszę o wskazówki, co jest grane ?
Samochód zapalał jak marzenie jeździł również bez zastrzeżeń i nagle po przestoju tygodnia i zmianie kół nie działa ???
Z góry dziękuję Wam Wszystkim za pomoc, zdjęcia, schematy opisów bezpieczników również wskazane.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl