Witam!
Zauwazylem dziwne zachowanie skrzyni podczas mrozow na zimnym silniku.
Bieg 1 2 3 4 dziala ok ale 5 wariuje. Ktos pisal ze slizga sie 5 bieg ale ja zauwazylem ze chodzi o to ze na 2 tys obr komp zaczyna pokazywac ze jedziemy na 5 biegu a skrzynia pracuje dalej na 4? Jak dostanie troche temperatury wszystko jest juz ok.
Bylem w servisie i niby wszystko ok? Chcialem wymienic olej w skrzyni to powiedziano mi ze producent tego nie wymaga i nie ma takiej potrzeby?
Co o tym myslicie?
Chodzi tu o A6 C6 3.0 tdi tiptronic
[A6 C6] 3.0 TDI TIPTRONIC PROBLEM
[A6 C6] 3.0 TDI TIPTRONIC PROBLEM
AUDI A6 C6 2006
3.0 TDI QUATTRO
3.0 TDI QUATTRO
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi A6 / A7
Raczej podpinali pod kompa?
Zaproponowali mi cos smiesznego, abym pozostawil auto na dzien i z rana na zimnym silniku ktos sie gdzies przejedzie i to sprawdzi? I tak by to nic im nie dalo bo narazie nie ma mrozow i wszystko jest ok. Jak ci sprawdzili stan oleju? Jest tam jakis bagnet?
Zaproponowali mi cos smiesznego, abym pozostawil auto na dzien i z rana na zimnym silniku ktos sie gdzies przejedzie i to sprawdzi? I tak by to nic im nie dalo bo narazie nie ma mrozow i wszystko jest ok. Jak ci sprawdzili stan oleju? Jest tam jakis bagnet?
AUDI A6 C6 2006
3.0 TDI QUATTRO
3.0 TDI QUATTRO
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi A6 / A7
Witam :mrgreen:
vipsan, Tylko nie pisz,czy to był servis Audi :?: :?: :?: :roll:
[ Dodano: 2009-01-22, 11:26 ]
Umnie jest odpale silnik chwile czekam 5minut olej tym czasem troche ciepły sie stanie i jade :-P
vipsan, ile twoje Audi mam przejechane km :?: Ale tak na realu
I to ma być servis???vipsan pisze: Raczej podpinali pod kompa?
Zaproponowali mi cos smiesznego, abym pozostawil auto na dzien i z rana na zimnym silniku ktos sie gdzies przejedzie i to sprawdzi?
vipsan, Tylko nie pisz,czy to był servis Audi :?: :?: :?: :roll:
[ Dodano: 2009-01-22, 11:26 ]
Umnie jest odpale silnik chwile czekam 5minut olej tym czasem troche ciepły sie stanie i jade :-P
vipsan, ile twoje Audi mam przejechane km :?: Ale tak na realu
509 023 920
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi A6 / A7