Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BRE 2.0 140 KM] Zapytanie o turbosprężarkę

Silniki wysokoprężne
wielebny81
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic

[ BRE 2.0 140 KM] Zapytanie o turbosprężarkę

Post autor: wielebny81 » 29 gru 2016, 23:37

Witam serdecznie

Ostatnio będąc u mechanika, robiłem alternator ponieważ raz działał a raz nię i kiedy został ściągnięty filtr powietrza i całą obudowa to na rurkach był olej który szedł z Turbosprężarki. Mechanik powiedział coś tam macając, że powoli łopatki już są wyjechane i teraz pytanię jaki jest koszt regeneracji turbosprężarki. Zawsze słyszałem, że powyżej 2000zł. A na allegro jest mnóstwo ofert w mega przystępnych cenach:

http://allegro.pl/turbo-audi-a6-2-0-tdi ... 90441.html
http://allegro.pl/turbo-audi-a6-2-0-tdi ... 90388.html

Czy ktoś kupował u takich sprzedawców turba?? Czy to są dobre oferty i nie ma jakieś ściemy?? Bo samo wymontowanie i założenie turbosprężarki to nie jest jakiś mega wyczyn , czy jest??

marstooq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marstooq » 30 gru 2016, 11:00

Koszt regeneracji turbiny do silnika 3.0 w moich stronach to 800zł. Jedyna alternatywa, bo masz gwarancję jakby się coś działo - z tym, że może być mały haczyk, że montażu musi dokonać profesjonalna firma. Mówiąc szczerze, nie wiem jak jest ona umieszczona w 2.0tdi, ale w swoim silniku wyjąłem ją sam (potrzebna jest pomoc 2 osoby na 5 min), niczego nieświadomy zawiozłem do regeneracji i zostałem "opier***ny", że to nie jest jakiś klocek samochodowy i tyle rzeczy mogłem zrobić nie tak, no ale sam ją później złożyłem i od maja chodzi do dziś:) przy samodzielnym rozbieraniu i składaniu trzeba pamiętać o kilku rzeczach, ale nie jest to mega wyczyn serio. Mnie zajęło 2 godziny i turbo było zdjęte, po godzinie założone - jeżeli się wie co i jak:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja