Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ BMK 3.0 224 KM] Zakupione wtryski od bosch exchange czy to

Silniki wysokoprężne
Dierex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BMK 3.0 224 KM] Zakupione wtryski od bosch exchange czy to

Post autor: Dierex » 08 gru 2017, 14:47

Witam wsyzstkich mam pewnien problem ,poniewaz maz mojej kuzynki prowadzi sklep z czesciami w niemczech zamowilem u niego wtryski (cena zajebista) Mial mi zalatwic nowe z seri BD otworzylem paczke i oto one sa to wtryski po regeneracji w bosch.Niestety z kuzyna lepszy ekonimsta niz mechanik (lub w ogole ) bo moje pytanie brzmi czy te wtryski byly regenerowane w nowej technologi tak samo jak sa nowe wtryski z seri BD czy w starej ,niestety on nie ma pojecia zamowil i sa (mechanik z niego zaden) Jak mi sie nie podobaja moge oddac wiec nie wiem co robic czy ktos moze mi pomoc bo niechcem ich montowac a pozniej sie okaze ze sa to wtryski ze starej seri AH etc.i je wypierdzielac.
Dolaczam zdjecia jak to sprawdzic dzwonilem dzisaj do boscha i prubowalem sie dowiedziec czy naprawa wszystkich wtryskow jest juz w nowej technologi czy starej ale nikt mi jednoznacznie nie potrafil powiedziec. Wiec moze ktos z forum chlopaki mi pomozecie? .Z racji ze mam malo czasu niechce mi sie ich pozniej wyciagac i oddawac .Mam czas do konca grudnia by mu powiedziec czy je biore czy nie.A i jeszcze jedno jeden wtrysk wyglada inaczej i jest inaczej zapakowany niz inne 5 na fotce widac jest to wtrysk z oznaczeniem na pudelku IV .Ma tez innaczej nadrukowany kod na glowce. dziekoweczka za pomoc . Pozdrowionka i przyczepnosci ;)
Załączniki
wszystkie 5
wszystkie 5
pudelka
pudelka
ten inny
ten inny

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 08 gru 2017, 15:22

Wtryski, które masz są odpowiednikami tych z końcówką AH i BD, ale są to regenerowane wtryski. Po ich zakupie trzeba oddać stare, ponieważ inaczej nie odzyska się kaucji. Jeśli chcesz mieć fabrycznie nowe, to szukaj wtrysków o oznaczeniu Bosch 0 445 115 079, które są odpowiednikiem tylko tych z końcówką BD i nie ma nowszych. Można ewentualnie szukać Bosch 0 445 115 078, ale są one odpowiednikami wszystkich wtrysków jakie występowały w 3.0 TDI przed liftem. Podczas wymiany wtrysków należy zmienić też środkowy oring, którego nie ma w zestawie, ponieważ jest tylko miedziana podkładka i oring na powrocie. Ma on oznaczenie WHT 000 884 i w ASO kosztuje ok. 3 zł za sztukę. Potrzeba oczywiście 6 :).

Dierex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dierex » 08 gru 2017, 15:46

Hey Mat. Tak wiem ze sa to regenerowane i musze stare oddac. Dzieki za info o podkladkach oczywiscie zakupie we wtorek ;)
Chodzi mi o to czy te wtryski sa robione/regenerowane juz bez wad jak seria BD. Czy poprostu sa zregenerowane w starej technologi z wadami.Jak to rozpoznac,zadzwonilem i napisalem dzisaj do bosch polska wyslalem zdj.tez zobacze co odpisza . Czekam dalej moze ktos cos wie lepiej.
Pozdro ;)

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 08 gru 2017, 15:52

Tego już nie wiem <uoee> . Masz kupić środkowy oring, a nie podkładkę :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl