[a6 2.7 tdi 2007] wysokie spalanie
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 2.7 tdi 2007] wysokie spalanie
Kupilem audi pare dni temu jest to moj pierwszy diesel ale jak zatankowalem do pelna i po przejechaniu 100 km po miescie dotankowalem 15 litrow wydaje mi sie ze to troche za duze .Prosze o jakies wskazowki i porady co mozna zrobic ewentualnie co moglo sie zepsuc lub co do wymiany.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jak czytam to nie wierze..
100km na baku w miescie..
to tyle co czolg. albo ciut mniej!:((
Albo wycieg.. albo jak koledzy pisali.. albo koniki Ci moze pouciekaly.. ale w tak mlodym aucie.:??
Sam mam 2007, 2.7 TDI, choc po miescie nie jezdze.. to i tak spalanie na autostradzie 7.5 - wypada przy Twoim.. prawie jak nic!
Daj znac, co serwis na to.. i bedziemy mysleli dalej.
PS. Polecam lekture forum oraz.. VAG kabelek.. na przyszlosc:)
100km na baku w miescie..

to tyle co czolg. albo ciut mniej!:((
Albo wycieg.. albo jak koledzy pisali.. albo koniki Ci moze pouciekaly.. ale w tak mlodym aucie.:??
Sam mam 2007, 2.7 TDI, choc po miescie nie jezdze.. to i tak spalanie na autostradzie 7.5 - wypada przy Twoim.. prawie jak nic!

Daj znac, co serwis na to.. i bedziemy mysleli dalej.
PS. Polecam lekture forum oraz.. VAG kabelek.. na przyszlosc:)
A jak na moje to kolega musi ochłonąc po zakupie "nowego" auta.
Polecam najpierw zajac sie lektura forum, poszukac ksiazke do autka i poczytac, tam bedzie napisane co to fis i jak sprawdzic spalanie chwilowe, srednie od ostatniego postoju trwajacego dluzej niz dwie godziny, srednie od ostatniego zerowania licznika. A po wyjechaniu calego zbiornika bedzie dokladnie wiadomo ile spala/100, przynajmniej tolerancja+/- bedzie mniejsza.
To juz lekka przesada.nikosdyzma pisze:Dzieki pojade dzisiaj do serwisu
Polecam najpierw zajac sie lektura forum, poszukac ksiazke do autka i poczytac, tam bedzie napisane co to fis i jak sprawdzic spalanie chwilowe, srednie od ostatniego postoju trwajacego dluzej niz dwie godziny, srednie od ostatniego zerowania licznika. A po wyjechaniu calego zbiornika bedzie dokladnie wiadomo ile spala/100, przynajmniej tolerancja+/- bedzie mniejsza.
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: [a6 2.7 tdi 2007] wysokie spalanie
a to przepraszam kolegow.. zle doczytalem.nikosdyzma pisze: po przejechaniu 100 km po miescie dotankowalem 15 litrow.
hmm.. temat o spalaniu jest rzeka..
jest nawet specjalny o 3.0 TDI.. ale o 2.7 nie ma.. ale to nie problem.. spali ciut mniej.. i na tym roznice sie koncza.. wiec.. czy to tragedia.:??
15/100km..

Hmm.. nie powiem, bo miasto mi jest odlegle.. jesli chodzi o trase.. to chetnie wypowiem sie:)