Zapytaj AZ serwis link masz u góry, oni wstawiaja z tego co słyszałem.Deniro pisze:Patologia ...500zl za co? sam wymienisz jesli sie boisz daj do ogarnietego mechanika , za 150zl ci wymieni, zakodujesz sam
[ Dodano: 2013-06-17, 15:18 ]
Panowie troche OT , czy w miejsce padnietego BMK mozna wsadzic CDYA , CDUC ,(z a5 , q7) CDU ,CDY czy tylko ASB ?
[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
dzieki kolego Auris juz leci kompet nowych ah
nad rozrzadem tez sie zastanawiam tzn decyzja podjeta robimy
na dniach mam termin i bede wiedzial jakie koszta kompletnego ori z hurtowni niemieckiej
[ Dodano: 2013-06-18, 21:25 ]
koledzy wlasnie sprawdzalem oznaczenie na swoich wtryskach i 5 sztuk mam ab a jeden s wiecie cos na ten temat??
komus jeden przeszkadzal widocznie
na kompie wyszlo ze leje jedem mocno dwa lekko
i z obserwacii widac ze sie tam troche oleju pojawilo...
nad rozrzadem tez sie zastanawiam tzn decyzja podjeta robimy

na dniach mam termin i bede wiedzial jakie koszta kompletnego ori z hurtowni niemieckiej
[ Dodano: 2013-06-18, 21:25 ]
koledzy wlasnie sprawdzalem oznaczenie na swoich wtryskach i 5 sztuk mam ab a jeden s wiecie cos na ten temat??
komus jeden przeszkadzal widocznie
na kompie wyszlo ze leje jedem mocno dwa lekko
i z obserwacii widac ze sie tam troche oleju pojawilo...
Koledzy czasem mam takie coś,że gdy dam w pedał na postoju to leci biały dym może to być spowodowane,że gdzieś osadziła się woda w tłumiku czy wtryski czy co ? Nie śmierdzi ropą moim zdaniem,jadąc i gdy dam w pedał to puści lekko czarnego ale nie niebieski a u Was jak z tym jest jak jedziecie albo startujecie z pedałem w podłodze?
Szkoda bo mam prawie nowe te BE. Z tego co wcześniej czytałem chyba ich nie można by było zakodować.nikos pisze:Tylko AH lub BD mogą byćKrzysiekR pisze:Mam u siebie w aucie wtryski 059130277AH.
Czy można je zastąpić wtryskami 059130277BE z silników CCWA CCWB. Mam takie z 2012r z przebiegiem 12K i nie wiem czy wszystko będzie chodziło jak trzeba.
Zakładać je czy lepiej poszukać AH lub BD?
Muszę poszukać wiec AH lub najlepiej BD.
Witam czy to poprawne wyniki z vcds audi a6 2.7 tdi 2006r przebieg auta 220 tys
group 13
-0,85 mg/str
-0,24 mg/str
0.24 mg/str
group 14
-0,38 mg/str
0,33 mg/str
0,94 mg/str
ten ostatni czasem mial 0,85 jak dawalo sie gazu czy to do wymiany czy raczej w normie ?
group 13
-0,85 mg/str
-0,24 mg/str
0.24 mg/str
group 14
-0,38 mg/str
0,33 mg/str
0,94 mg/str
ten ostatni czasem mial 0,85 jak dawalo sie gazu czy to do wymiany czy raczej w normie ?
obecnie
A6 C6 avant 2.7 tdi
A6 c5 sedan 1.9 tdi
Witam,
mam do wymiany wszystkie 6 wtrysków bo leją. Silnik BMK, obecnie mam wtryski 059130277AH. Wiem że najlepiej wymienić na wtryski BD. Jednak mam możliwość zakupu po taniu nowych wtrysków 057130277AM. Z czystej ciekawości chciałbym się dowiedzieć czy wtryski te podejdą do mojego auta. Z góry dzięki za info.
mam do wymiany wszystkie 6 wtrysków bo leją. Silnik BMK, obecnie mam wtryski 059130277AH. Wiem że najlepiej wymienić na wtryski BD. Jednak mam możliwość zakupu po taniu nowych wtrysków 057130277AM. Z czystej ciekawości chciałbym się dowiedzieć czy wtryski te podejdą do mojego auta. Z góry dzięki za info.
Witam tak czytam i czytam i się zastanawiam co może dolegać mojemu autu.Silnik 2,7tdi rocznik 2007 automat tiptronic, przebieg
240 000km .Od pewnego czasu zauważyłem że po rozgrzaniu silnika (na zimnym nie) mój samochód i to tylko przy dodawaniu gazu puszcza niebieskawą chmurę dymu (nie czarną).Nie dzieje się to zawsze np.ostatnio jadąc do Gorzowa dymił w jedna stronę a w drugą już nie.Zjawisko szczególnie występuje przy przyspieszaniu z 2,3,4 biegu przy wyższej prędkości zjawisko nie występuje.Początkowo myślałem że to filtr cząstek stałych się oczyszcza (czy ten filtr oczyszcza się w czasie normalnej jazdy i puszcza też dym?) i dymi i tak sobie wmawiałem a teraz po lekturze na forum nie wiem czy to nie wtryski.Jeżeli chodzi o olej to jest na wysokości kulki która jest nad oznaczeniem miarki z napisem max. W sumie nie wiem czy ktoś wcześniej nie przelał poziomu bo auto mam niedawno kupione i oleju nie zmieniałem jeszcze.Wtryskiwacze mają numer 059130277AJ. Jeszcze zauważyłem że przy dodaniu gazu na postoju z rur wydechowych niekiedy leje się woda jak z kranu.Może ten DPF ma na to wpływ bo często mi się zapycha i muszę czyścić.Pomocy.
240 000km .Od pewnego czasu zauważyłem że po rozgrzaniu silnika (na zimnym nie) mój samochód i to tylko przy dodawaniu gazu puszcza niebieskawą chmurę dymu (nie czarną).Nie dzieje się to zawsze np.ostatnio jadąc do Gorzowa dymił w jedna stronę a w drugą już nie.Zjawisko szczególnie występuje przy przyspieszaniu z 2,3,4 biegu przy wyższej prędkości zjawisko nie występuje.Początkowo myślałem że to filtr cząstek stałych się oczyszcza (czy ten filtr oczyszcza się w czasie normalnej jazdy i puszcza też dym?) i dymi i tak sobie wmawiałem a teraz po lekturze na forum nie wiem czy to nie wtryski.Jeżeli chodzi o olej to jest na wysokości kulki która jest nad oznaczeniem miarki z napisem max. W sumie nie wiem czy ktoś wcześniej nie przelał poziomu bo auto mam niedawno kupione i oleju nie zmieniałem jeszcze.Wtryskiwacze mają numer 059130277AJ. Jeszcze zauważyłem że przy dodaniu gazu na postoju z rur wydechowych niekiedy leje się woda jak z kranu.Może ten DPF ma na to wpływ bo często mi się zapycha i muszę czyścić.Pomocy.
lubię to auto
AM po 500 zł kupisz, to nie problem.Horrorist pisze:Witam,
Niestety nie pasują do silnika BMK, ani ASB.
Włożyć, włożysz, ale auto nie będzie działało poprawnie ...
Chyba wogóle wywalę tego PDFa bo często mi się wyświetla i muszę jechać na wypalanie ale nigdy nie robię 20-30km z odpowiednią prędkością 30-60km/h jak jest nakazane tylko robię ze 4 km i wracam, więc podejrzewam że PDF jest nadal zawalony. A jak wywalę to auto zacznie inaczej oddychać i turbina nie będzie tak obciążona.
lubię to auto