[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
Deniro, a Ty oprócz falowania silnika masz jeszcze jakieś oznaki problemów z wtryskami ?Deniro pisze:KL4K50N, Tragedi niema , smialo 50tys km sie zrobi ale tak jak mowil kolega nikos mial korekcje wzorowe a wtryski laly , tylko i wylacznie stol probierczy w boschu
nikos, tez sie tego obawiam , auto ma nalatane 260tys , fura piekna pelen wypas , a ktos posepil na wtryski...
100 % pewności da tylko wyciągnięcie na stół !
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam Panowie , może miał ktoś taki przypadek z wtryskiwaczami. Objawy zacinanie przy odpaleniu dymienie na ciepłym . Pierwsza diagnostyka komputer, wtryskiwacze w dobrym stanie korekty ok. Druga diagnostyka stół probierczy ESP945 jeden wtryskiwacz do wymiany , pozostałe w porządku. Wtryskiwacz został wymieniony na nowy AB0445115078 , pozostałe zostały wyczyszczone i sprawdzone przyjęły kod IMA czyli ok. problem pozostał kopci i zacina. Wtryskiwacze AB0445115078 co jest nie tak , może ktoś pomoże.
Z góry dziękuję ..
Z góry dziękuję ..

Czyli kolego dalej musi być coś z wtryskiwaczami nie taklukasz audi pisze:Witam Panowie , może miał ktoś taki przypadek z wtryskiwaczami. Objawy zacinanie przy odpaleniu dymienie na ciepłym . Pierwsza diagnostyka komputer, wtryskiwacze w dobrym stanie korekty ok. Druga diagnostyka stół probierczy ESP945 jeden wtryskiwacz do wymiany , pozostałe w porządku. Wtryskiwacz został wymieniony na nowy AB0445115078 , pozostałe zostały wyczyszczone i sprawdzone przyjęły kod IMA czyli ok. problem pozostał kopci i zacina. Wtryskiwacze AB0445115078 co jest nie tak , może ktoś pomoże.
Z góry dziękuję ..

Wtryski raczej powinno się wymieniać w komplecie - 6 sztuk.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbyszek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Tu nic nie sprawdzisz ani nie zabserwujesz miałem identyczną sytuację(wymiana jednego wtrysku, sprawdzeniu i czyszczeniu w profesjonalnym warsztacie Kraków Gładysek) i nadal zacinanie się przy odpalaniu na 1,5sek silnika. Wyczytałem na Forum: diagnoza wtryski szkoda tłoków no i 6 zł z budżetulukasz audi pisze:Zostaje mi jeÂździć autem i obserwować jak będzie pracował silnik. Bo nie wiem gdzie szukać przyczyny. Dzięki panowie za odpowiedzi .

Pozdrowienia

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
witam
podpne sie pod temat
mam swoja audi od grudnia w przed sprzedarzowym przegladzie diagnoza leja trzy wtryski dwa nieznacznie jeden bardziej nic nie dymi lekkie falowane na zimnym zaciecia w rozruchu coraz czestrze za to olej w normie
kontaktowalem sie z serwisem boscha niemcy to sztuka kosztuje 345eu
ma moze ktos kogos serwis jakis dobry w okolicach warmi mazur ewentualnie warszawa gdansk??
szkoda mi autka a chce nim jeszcze troche polatac wiec potrzeba jest pilna
podpne sie pod temat
mam swoja audi od grudnia w przed sprzedarzowym przegladzie diagnoza leja trzy wtryski dwa nieznacznie jeden bardziej nic nie dymi lekkie falowane na zimnym zaciecia w rozruchu coraz czestrze za to olej w normie
kontaktowalem sie z serwisem boscha niemcy to sztuka kosztuje 345eu
ma moze ktos kogos serwis jakis dobry w okolicach warmi mazur ewentualnie warszawa gdansk??
szkoda mi autka a chce nim jeszcze troche polatac wiec potrzeba jest pilna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbyszek
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Witam kolegę marach8
Wieści kiepskie, jeżeli ma Ci służyć Tobie to wymiana komplet wtyrsków z oznaczeniem BD koszt za same wtyski od 6000tys plus wymiana oczywiści filtrów, oleju a dobrze by bylo przeprowadÂźć i czyszczenie kolektorów, a póÂźniej to już luzik, aż do wymiany rozrządu jak był nie wymieniany, ale co się nie robi dla przyjemności z jazdy.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-06-17, 12:40 ]
Seris Boscha -Warszawa Piaseczno koszt samej wymiany około 500 zł
Wieści kiepskie, jeżeli ma Ci służyć Tobie to wymiana komplet wtyrsków z oznaczeniem BD koszt za same wtyski od 6000tys plus wymiana oczywiści filtrów, oleju a dobrze by bylo przeprowadÂźć i czyszczenie kolektorów, a póÂźniej to już luzik, aż do wymiany rozrządu jak był nie wymieniany, ale co się nie robi dla przyjemności z jazdy.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2013-06-17, 12:40 ]
Seris Boscha -Warszawa Piaseczno koszt samej wymiany około 500 zł