Bardzo bym Cię prosił abyś mi to wytłumaczył łopatologicznie bo za bardzo nie kumam, o czym Ty piszesz.Pablo200 pisze:Wartości korekcji
w II juz prawie max
Pozdr
Więc tak:marnawro pisze:Oddałem ostatnio autko ( A6C6 3.0 TDI 2004r ) do SSerwis bo się lekko przycinało przy odpalaniu i dowiedziałem się że mam do wymiany wtryskiwacze.
Podobno 3 są już padniętę ale trzeba wymienić wszystkie.
Koszt tej wymiany to 7000 zł.
W związku z tym mam pytania do szanownych kolegów:
1) Czy jest to dobra cena i gdzie ewentualnie mogę je kupić taniej?
2) Czy naprawdę jest konieczna wymiana wszystkich wtryskiwaczy ?
3) Czy możliwa jest regeneracja wtryskiwaczy piezoelektrycznych ( mechanik z SSerwisu
twierdzi że nie ) i gdzie ewentualnie można to zrobić ?
Ja chciałem poszukać wg Etki, ale w tym wypadku MaTyS ma rację z tym co pisze tmr na temat wtrysków - i są bardzo tanie, może wspólnymi siłami pomożemy koledze.MaTyS pisze:marnawro
Zobacz co w temacie wtrysków napisał kolega tmr, a z doświadczenia wiem że gość wie co pisze
a6-c...-vt13867,15.htm
kolego to jest wątek o wymianie wtrysków w 3.0 TDI - jak teraz zaczniesz pytać jeszcze o 2.0 TDI to się dopiero bałagan zrobi...CafeDelMar pisze:Witam Panowie mam A6 2.0 TDI BRE przebieg 150k wlasnie mi walnelo auto mam praktycznie od nowości serwisy na czas itd itp ( oczko w głowie ). Teraz chce pojechać i sprawdzić te wtryski do mechanika żeby mi je zdjagnozwać komputerem. Moje pytanie brzmi jeżeli będzie coś nie tak to jakie wtryski muszę kupić i jak bardzo skomplikowana jest ich wymiana