[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Witam , miałem wtryski wymienione w Maju , ale przy odpalaniu nie równo chodzi przez parę sekund i to też nie za każdym razem , objaw jest na zimnym jak i na ciepłym silniku
Nie zauważyłem jakiegoś nadmiernego kopcenia itp
Byłem u mechanika podpoił kompa i powiedział że jeden wtrysk mocno odbiega od reszty .
Dokładnie nie wiem jakie były wartości
A pytanie brzmi czy te nierówne obroty mogą byc spowodowane tym wtryskiem
Ewentualnie gdzie W pobliżu Katowic może mi ktoś to zobaczyć
Byłem u mechanika podpoił kompa i powiedział że jeden wtrysk mocno odbiega od reszty .
Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska
jaki masz silnik?Wujek-West pisze:Witam , miałem wtryski wymienione w Maju , ale przy odpalaniu nie równo chodzi przez parę sekund i to też nie za każdym razem , objaw jest na zimnym jak i na ciepłym silniku
jeżeli 2.5 to róznica we wtryskach jest ogromna w porównaniu do 3.0
inna technologia wtrysku itd
Seryjny 3.0TDI [BMK] 224PS++ zastąpiony poliftowym 3.0TDI [CCW] 239PS++ 

- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
mam problem, pół roku temu wymieniłem komplet wtrysków na nowe z koncowka bd, wszystkie obiawy wskazywały na wtryski. po wymianie dymienie na bialo występowało sporadycznie więc myślałem że to przyczyna dpf więc postanowiłem go usunąc mechanicznie i komputerowo, problem po wywaleniu dpf nasilił sie, dymi na postoju przy gazowaniu i wczasie jazdy prawie non stop na kolor bialo niebieski, zapach bardzo intensywny nie przealonym olejem napedowym, sporadycznie mialem blad sondy i egr, machanik twierdzi ze bardzo prawdopodobne moze byc to ze samochod uaktywnil funkcje wypalania dpf i teraz po usunieciu moze go stale wypalac???
jak wyrzucamy DPF to należy go komputerowo wyłączyć, ponieważ będzie dawkował paliwko, które będzie cofało się do oleju, efektem rozrzedzisz olej i problemy gotowe. Widzę, że napisałeś, że DPF programowo wyłączony więc to, co powiedział mechanik nijak się ma do rzeczywistości. Przepraszam za to co napiszę, ale sprawdź wtryskiwacze, czy zostały wymienione...
Pozdrawiam,