Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ ASB 3.0 232 KM] wtryskiwacze -które 3.0 i do którego roku

Silniki wysokoprężne
andrzejbardi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ASB 3.0 232 KM] wtryskiwacze -które 3.0 i do którego roku

Post autor: andrzejbardi » 21 lut 2012, 08:31

Witam

Krótkie pytanie laika..

czy istnieje możliwość zdalnego (na odległość np na podstawie rocznika miesiąca czy numeru silnika lub vin) stwierdzenie że dany samochód z silnikiem 3.0 TDI może mieć problem z wtryskiwaczami?

może jest jakaś akcja naprawcza która określa zbiór samochodów potencjalnie dotkniętych problemem padających wtrysków ?

chcę kupić audika z tym silnikiem i nie mam ochoty drałować 300 czy więcej km po to aby stwierdzić coś co można np zrobić na odległość i jazdę sobie odpuścić ;)

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 21 lut 2012, 10:11

andrzejbardi pisze:może jest jakaś akcja naprawcza która określa zbiór samochodów potencjalnie dotkniętych problemem padających wtrysków ?
O to najlepiej zadzwonić do serwisu i podać numer VIN. Jeśli jest takowa akcja, to Cię o niej poinformują... z tego co wiem, to nie ma takiej... lepiej wyciągnąć grube tysiące od właściciela auta i niech sam sobie kupi ;) Poza tym problemem może być paliwo słabej jakości...

andrzejbardi pisze:czy istnieje możliwość zdalnego (na odległość np na podstawie rocznika miesiąca czy numeru silnika lub vin) stwierdzenie że dany samochód z silnikiem 3.0 TDI może mieć problem z wtryskiwaczami?
Sprawdzić, czy dany samochód ma problemy z układem wtryskowym, możesz stwierdzić analizując dawki korekcyjne... musisz oczywiście mieć VCDSa... na forum jest trochę informacji o odpowiednim vagowniu tych wartości...

Ogólnie, odnośnie tych silników, to myślę, że koledzy Ci powiedzią kiedy były (i czy były) jakieś poprawki...

fabiano82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: fabiano82 » 23 lut 2012, 17:39

Raczej w duzej mierze zalezy to od jakosci paliwa, ja mam silnik BMK ok 220 tys km wtryski sa od nowosci i nadal sa sprawne <lol> Tak wiec VCDS i ogien <okok>
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany