Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6 3.0 TDi] WEBASTO

Silniki wysokoprężne
tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 28 sty 2010, 02:56

Bogdan pisze:Jeden piecyk termo top v sprawdzali mi na stole w serwisie webasto w lublinie i robi się to samo co w moim samochodzie czyli próba rozruchu wielki dym i wygaszanie pieca
a drugi? pisałeś że "drugi sprawdzany piec i było tak samo"....
Bogdan pisze:Nie wiem czy te piecyki o których pisałeś termo top C-E ''saute''to te same co termo top v
:) kształtowo - tak , budowa tak jak powiedziałeś ciut inna. Thermo top C (bo taki założyłem u siebie) ma niezagięty ku dołowi wypust spalin - to jedyna zauważone przezemnie różnica, którą ogarnia się zginając ku dołowi spalinowy wąż elastyczny :)
Jakbyś przełożył sterownik ze swojego do jakiegoś C, czy E - to chodziło by tak samo.
C i E - to przedee wszystkim dostępność tanich części serwisowych, jak i gotowych nowych instalacji. Choć i z "V" nie jest już tak źle jak kiedyś :) - tu masz kompletny NOWY piec z pomką wody za 6 stówek (oczywiście musisz przełożyć sterownik i uchwyt) : http://www.allegro.pl/item901707930_web ... _nowe.html
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak

Bogdan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

webasto a6 c6 odpala i gaśnie

Post autor: Bogdan » 28 sty 2010, 21:46

Dzisiaj znalazłem w internecie że do termotopa v idzie inna pompka paliwa która podaje 35m/100 impulsów a nie 70m/100 impulsów może przez za duże dawki paliwa zalewało świece dymiło i gasło.

[ Dodano: 2010-02-01, 09:34 ]
Założyłem nową pompkę DP 40 odpaliłem i DZIAÂŁA. Piecyk grzeje nagrzewa silnik klimatronik działa ale jakiś zawór nie puszcza ciepłego płynu do nagrzewnicy i w samochodzie jest zimno może ktoś z was wie jak ten problem rozwiązać.
I jeszcze jedna sprawa może ktoś wie jak zaprogramować pilota do webasto z góry
dzieki .

Songoaudis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Re: webasto a6 c6 odpala i gaśnie

Post autor: Songoaudis » 09 wrz 2019, 17:12

Bogdan pisze:Dzisiaj znalazłem w internecie że do termotopa v idzie inna pompka paliwa która podaje 35m/100 impulsów a nie 70m/100 impulsów może przez za duże dawki paliwa zalewało świece dymiło i gasło.

[ Dodano: 2010-02-01, 09:34 ]
Założyłem nową pompkę DP 40 odpaliłem i DZIA?A. Piecyk grzeje nagrzewa silnik klimatronik działa ale jakiś zawór nie puszcza ciepłego płynu do nagrzewnicy i w samochodzie jest zimno może ktoś z was wie jak ten problem rozwiązać.
I jeszcze jedna sprawa może ktoś wie jak zaprogramować pilota do webasto z góry
dzieki .
Może mi ktoś powiedzieć co to dokładnie za pompa bo ja mam ten sam problem co Bogdan piec startuje dymi i gaśnie.
Jade ulicom opony asfalt drom pingwiny jak zobacza audi na zawał umra hej Julian Julian on twardy jest jak głaz jedziemy Panie ciut za wolno trzeba wcisnąć gaz :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja