Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6 2.0tdi] Utrata mocy i kontrolka ciśnienia oleju

Silniki wysokoprężne
Awatar użytkownika
luk_audi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6 2.0tdi] Utrata mocy i kontrolka ciśnienia oleju

Post autor: luk_audi » 12 lip 2010, 22:42

Witajcie,
mam problem z moją lalunią i będę wdzięczny za jakiekolwiek opinie z Waszej strony koledzy. "Krótki" opis sprawy wygląda tak:
rok temu kupiłem C6-tkę, 2.0TDI z 2006 - wszystko było w zasadzie ok (2 m-ce temu zapaliła mi się kontrolka świecy, pojechałem, wymieniłem klapę dławiącą kolektora, i wszystko ok). Tydzień temu w trakcie jazdy zapaliła mi się czerwona kontrolka niskiego ciśnienia oleju. Sprawdziłem olej - wszystko na swoim miejscu, żadnych braków. Po starcie kompletnie straciłem moc, turbina nie włączyła się w ogóle - tak dotoczyłem się na najbliższy parking. Zaholowałem auto do ASO i okazało się, że wstępna diagnoza stwierdziła starty wałek pompy oleju (była na to akcja fabryczna, jednak poprzedni właściciel najwyraźniej się tym nie przejął i trafiło na mnie). Kolejny dzień i kolejne nowiny: zatarta turbina i opiłki w misce oleju (nie wiem z czego). Czekam do końca tygodnia - wtedy mam dostać "ostateczną" diagnozę.
Będę wdzięczny za info, czy ktoś z Was miał podobny przypadek, no i oczywiście jakich kosztów mogę się spodziewać w związku z ww sytuacją?

Dzięki serdeczne z góry.
L.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2010, 10:12 przez luk_audi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luk_audi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: luk_audi » 13 lip 2010, 08:12

Dzięki Dirty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja