Cześć,
Podczas wymiany filtra paliwa uszkodziłem zawór filtra paliwa o nr 057127247K, którym wraca paliwo do zbiornika paliwa.
Moje pytanie brzmi czy ktoś kiedyś założył zawór o nr 057127247A na miejsce 057127247K ?
Pytam, bo różnica cenowa jest spora, a wymiary powinny się zgadzać.
Czy jest jakaś różnica po za numerem części?
Będę wdzięczny za pomoc.
[ ASB 3.0 232 KM] Uszkodzony Zawór filtra paliwa 057127247K
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mieczysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Zawór ten (przynajmniej z końcówką "K") odpowiada za to aby paliwo się nie cofało oraz aby na zimnym paliwo wracajace z przelewu i pompy zmieszało sie z tym w filtrze rozgrzewając je. Nie mam pojęcia natomiast jaka jest różnica miedzy nimi. Ale skoro z końcówką "A" był do starszego 2.5TDI to coś musieli zmienić. Na jesień przechodziłem to samo i założyłem dedykowany, różnica w cenie oryginałów do przeżycia.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Ori a zamiennik różnią się wytłoczeniami ( znaczkami audi,vw ) i jakością użytej mieszanki materiału. Kup Meyle za 27zł niemiecki zamiennik nie różni się niczym. Zwrócić musisz uwagę tylko aby był do podgrzewanego filtra paliwa, idą też zwykłe o innym oznaczeniu. Różnic w budowie brak.\\
mały edit.
Jest jeszcze jedna z różnic , chodzi o kierunek przepływu ropy, co prawda pasuje wszystko ale trzeba czasami odwrotnie włożyć zaworek do filtra przez co może być problem z zamontowaniem ''zawleczki''
mały edit.
Jest jeszcze jedna z różnic , chodzi o kierunek przepływu ropy, co prawda pasuje wszystko ale trzeba czasami odwrotnie włożyć zaworek do filtra przez co może być problem z zamontowaniem ''zawleczki''
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Dokładnie, osobiście zamówiłem 5 sztuk o różnych oznaczeniach w tym Meyle , Febi oraz Oryginalny z ASO.
ASO - 117zł po rabacie 93zł
Meyle 23zł + wysyłka
FEBI - 17zł + wysyłka
Febi jest najgorszej jakości, plastik najmniej plastyczny, sztywny i kruchy ( połamał się )
2 ostatnich nie wymieniam bo nie warto, strata czasu i pieniędzy
Ale jak ktoś chce bardzo oszczędzić to po 9zł za sztukę .
ASO - 117zł po rabacie 93zł
Meyle 23zł + wysyłka
FEBI - 17zł + wysyłka
Febi jest najgorszej jakości, plastik najmniej plastyczny, sztywny i kruchy ( połamał się )
2 ostatnich nie wymieniam bo nie warto, strata czasu i pieniędzy