uszczelniacze pompowtrysków
uszczelniacze pompowtrysków
witam. jestem nowy na tym forum więc z góry przepraszam za błedy. w maju nabyłem a6 problemy zaczęły się od niedawna, dwa miesiące temu padła mi przepustnica. teraz zauważyłem ze silnik mi się poci z pod pompowtryskiwaczy i przybyło mi oleju na miarce. wtryski były sprawdzane komputerowo i i są w porządku. wyczytałem na forach ze to wina uszczelniaczy na pompowtryskach. czy miał ktoś podobny problem??? z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedz. 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
lulu1988, pierwsze co to w 3,0tdi nie ma pd tylko są wtryski piezoelekrtyczne bosch. jeśli ci przybywa oleju to wtryski są nieszczelne wewnętrznie i sam nie wiele zdziałasz . logi komputerowe są mało miarodajne, wtryski sprawdza się na stole probierczym
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
wymienia sie koncowke? piezoelektrycznych wtryskow sie nie regeneruje jezeli wtryski na stole wyjda ze sa dobre to ewentualnie mozna wymienic podkladki miedziane pod wtryskiem oring na wtrysku i dekielki i to one najczesciej puszczaaja paliwo w aso koszt 90zl komplet 6 sz. ale jak wtrysk leje to wymiana za wiele nic nieda na jakis czas pomoze ale wtrysk lejacy na pewno do wymiany jak nie chcesz zeby skonczylo sie wypaleniem tloka . 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
końcówki sie wymienia ,od drugiego kwartału tego roku robi to Bosch Woliński z Lublina, wymieniając końcówke , oring, podkładke i zaworek a nastepnie test na maszynie i wygenerowanie nowego kodu ima/isa to moźna uznać że wtrysk jest zregenerowany.Audycja pisze:Ale po zmianie tej koncowki o ktorej pierwszy raz slysze w piezo dajesz do zrozumienia ze ten wtrysk jest potem zregenerowany tak?
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Mozna uznac ze jest zregenerowany to nie oznacza ze jest bo jak zadzwonisz do bosha to nikt Ci gwarancji nie da ja w zeszlym miesiacu przerabialem temat i zaden servis bosch w promieniu 300km od Wrocka nieregeneruje tych konkretnie wtryskow .O tym o czym ty mowisz tez wyczytalem ze regeneruja juz w polsce bo tylko w polsce polak potrafi artykul z wir.pol. wiec dzwonie do bosch i faktycznie zekomo Wolinski Lublin to robi tylko ze wysmiewano mnie w kazdym servisie bosh do ktorego dzwonilem a przy okazji dowiedzialem sie ze wlosi po cichu juz od kilku lat wycofuja sie z wtrys.piezo i do nowych aut wstawiaja stara technologie powiedziano mi ze regeneracja piezo jezeli mialaby byc przeprowadzona tak zeby servis bosch mial by sie pod tym podpisac i dac 12 mies gwarancje to ta regeneracja byla by nieoplacalna byc moze oni to potrafia zrobi tak jak trzeba nie wiem ale pytanie czy biora za to odpiwiedzialnosc ?
[ Dodano: 2013-12-11, 22:14 ]
Przegladajac ich strone bosch wolinski lublin nie wyczytalem nic na temat wtryskow piezoelektrycznych?
[ Dodano: 2013-12-11, 22:29 ]
http://www.wolinski.com.pl/wtryskiwacze ... yczne.html
[ Dodano: 2013-12-11, 22:35 ]
Ja to rozumiem tak wymiana koncowki ok masz racje wszystkie uszczelniacze ale srodka wtrysku nie beda wymieniac co oznacza ze nie jest to zregenerowany wtrysk tak jak to ma miejce w pompowtryskach czyli naprawa ale nie regeneracja i to wlasnie mowiono mi w kazdym servisie.
[ Dodano: 2013-12-11, 22:14 ]
Przegladajac ich strone bosch wolinski lublin nie wyczytalem nic na temat wtryskow piezoelektrycznych?
[ Dodano: 2013-12-11, 22:29 ]
http://www.wolinski.com.pl/wtryskiwacze ... yczne.html
[ Dodano: 2013-12-11, 22:35 ]
Ja to rozumiem tak wymiana koncowki ok masz racje wszystkie uszczelniacze ale srodka wtrysku nie beda wymieniac co oznacza ze nie jest to zregenerowany wtrysk tak jak to ma miejce w pompowtryskach czyli naprawa ale nie regeneracja i to wlasnie mowiono mi w kazdym servisie.