Trzeszcząca kierownica
-
- Forum Audi A6 / A7
Trzeszcząca kierownica
Witam. Gdy auto zimne to jest cisza,lecz gdy złapie temperaturę,to kierownica strasznie skrzypi,coś w stylu pocierania gumy o gumę. Ktoś przerabiał ten problem?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
TAK !
Chyba jestem jedyną osobą na świecie która doszła do rozwiązania problemu, a szukałem na forach i u ruskich i usa, włoskich itd i nikt nie dał tego rozwiązania.
audi-a6-c6-piszczenie-kierownicy-steeri ... t75342.htm
czytaj
u mnie działa rewelacyjnie do dziś 

Chyba jestem jedyną osobą na świecie która doszła do rozwiązania problemu, a szukałem na forach i u ruskich i usa, włoskich itd i nikt nie dał tego rozwiązania.
audi-a6-c6-piszczenie-kierownicy-steeri ... t75342.htm
czytaj

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Więc sprawa wygląda następująco. Dziś,skrzypienie znacznie ustało. Słychać jeszcze delikatne popiskiwania przy kręceniu kierownicą,lecz różnica jest ogromna. Wychodzi na to,że preparat zaczyna działać,tak to sobie tłumacze. Może,potrzebuje jeszcze więcej czasu,żeby nastała cisza,ale poprawa jest znacząca.
[ Dodano: 2015-11-30, 12:54 ]
[ Dodano: 2015-11-30, 12:54 ]
Gumowa osłona,czyli odkręcić ten plastik pod kierownicą?kamil666 pisze:A ten oring między kabiną, a maglownica psikałeś? Ten pod gumowa osłoną za pedałami ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Nie, aczkolwiek jeśli go odkręcisz to będzie trochę lepiej widać. Zajrzyj pod kierownicę, a dokładnie za pedały... Tam przy ścianie grodziowej jest taka nakładka gumowa i w środku jej wchodzi kolumna kierownica. Dobrze to widać, bo kawałek wcześniej jest krzyżak.
Spójrz dobrze za pedały
Ja żeby tam się dostać siadałem tyłem do kierownicy na fotelu, nogi kładłem na oparcie/zagłówek i głowa pod pedały i było w ten sposób dojście bajeczne. Trochę może to komicznie wyglądało
Spójrz dobrze za pedały

Ja żeby tam się dostać siadałem tyłem do kierownicy na fotelu, nogi kładłem na oparcie/zagłówek i głowa pod pedały i było w ten sposób dojście bajeczne. Trochę może to komicznie wyglądało

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7