[AUDI C6 2.0 tdi SPADKI MOCY POMOCY]
[AUDI C6 2.0 tdi SPADKI MOCY POMOCY]
mam audi c6 2.0tdi 140 km i z autem dzieją się dziwne rzeczy jedzie normalnie i nagle traci moc i nie chce się wkręcić na obroty.na liczniku zapaliła się lampka pomarańczową z takim silnikiem byłem w serwisie i okazało się ze jest pęknięta rura z lewej strony silnika co podczepiony jest do niej egr i węzę z wody i wszystko idzie do korektora rura wymieniona. i było jakiś tydzień i dalej się dzieje to samo proszę o pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Kolego , to jest kontrolaka systemu kontroli spalin czyli filtra cząstek stałych .
Sposób czyszczenia , jechać na 4-tym biegu ok. 15 minut wzrost temperatury powoduje wypalenie sadzy i oczyszczenie filtra w następstwie kontrolka zgasnie , nie pomogło ! niestety serwis .
Sposób czyszczenia , jechać na 4-tym biegu ok. 15 minut wzrost temperatury powoduje wypalenie sadzy i oczyszczenie filtra w następstwie kontrolka zgasnie , nie pomogło ! niestety serwis .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arni
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
i ja mam podobny problem ale zadna kontrola sie nie wlacza
czy to moze byc turbo ? dziwne jest tez to ze raz chodzi dobrze a raz go slak trafia
moge jechac i nie bedzie sie wkrecac a raz cos go zlapie i wkreci sie spokojnie na obroty :? co jest przyczyna tego ?

Problem z autem. Audi A6 C6 3.0 TDI 233KM gwizd z pod maski..
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam. Tez miałem tego typu objawy i nie zapaliła mi się żadna kontrolka dopiero następnego dnia rano zauważyłem że swieci na żóto kontrolka ta z silnikiem na samej górze licznika . U mnie pomogło wykasowanie błędu o treści " check notebook engine "i audi zaraz odzyskała moc . Zaraz po tym wymieniłem także filtr powietrza i kabinowy i wszystko jest ok. Teraz będę jeszcze czyścił EGR . Z początku myślałem że ten brak mocy jest spowodowany uszkodzoną turbiną ale turbo okazało sie ok bo auto raz traciło moc aby za chwilę ja odzzyskać więc pomysł z turbiną odrzuciłem . Pozdrawiam
griszka