ZelvaBOi pisze:mi sie udalo zrobic okolo 7,0-7,5 litra - moze o tym mowisz, ale jak pamietasz warunki mialem specyficzne z powodu braku klockow hamulcowych
zobaczyc VAGiem co Ci w aucie klamie i jak bardzo masz rozjechane to wskazanie - ostatnio u siebie sie bawilem tym i wiem, ze niestety zeby wynik byl w miare sensowny to trzeba korekte robic na pelnym baku ale tak nalanym zeby bylo w miare pewne, ze to pelny bak a nie brakuje jeszcze 5 litrow albo nadlane pod korek kolejne 3.
Tak, pisałem o Twoim spalania podczas wypalenia jednego baku po mieście bez hamulców

Jak dla mnie jest to rekord świata! Gratulacje, czy podczas normalnej jazdy mieścisz się w 10l/100km?
Ciekawi mnie to co piszesz w drugim zdaniu odnośnie przekłamywania kompa. W aucie kupionym 3 tyg. temu (XP) komp mi właśnie przekłamuje. Po wypaleniu całego zbiornika (921km) pokazywał 4,6l/100km, a po zatankowaniu wyszło 5,8l/100km! Było to zrobione w 90% po mieście, jednak różnica w spalaniu była ogromna. Nie wiem co zrobić by komp nie przekłamywał, podjechać do ASO na kalibracje, czy co?