Spalanie 2.0 TDI - ustawienie na FIS
Spalanie 2.0 TDI - ustawienie na FIS
Witam, mam problem z wysokim spalaniem w 2.0 TDI, niestety mam uboga wersje A6 C6 bez komputera, wiec
na FIS widze tylko ile KM do przejechania na baku.
Czy da sie ustawic VCDSem tak aby na FIS bylo spalanie chwilowe zamiast KM do przejechania na baku?
Wiem ze moglbym dolozyc manetke ale z VCDS byloby szybciej i mniej roboty.
Drugie pytanie mam co do samego spalania na biegu jalowym, ile pokazuje Wam komputer?
Widzialem ze roznie z tym bywa, ale 3-4l/h to duzo czy w normie?
dzieki
na FIS widze tylko ile KM do przejechania na baku.
Czy da sie ustawic VCDSem tak aby na FIS bylo spalanie chwilowe zamiast KM do przejechania na baku?
Wiem ze moglbym dolozyc manetke ale z VCDS byloby szybciej i mniej roboty.
Drugie pytanie mam co do samego spalania na biegu jalowym, ile pokazuje Wam komputer?
Widzialem ze roznie z tym bywa, ale 3-4l/h to duzo czy w normie?
dzieki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tylko , najpierw manetka ,a potem VCDS-em zmiana kodowania .Tu masz pełny opis :
viewtopic.php?t=14296&postdays=0&postorder=asc&start=0
viewtopic.php?t=14296&postdays=0&postorder=asc&start=0
Pomogłem A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4
Nie wiem czy są różne wersje FIS-ów ewentualnie czy da się to ustawić VCDS-em, ale jeszcze raz powtórzę, że u mnie nie przełącza na postoju w tryb litry/h tylko wyświetla ostatnie zanotowane chwilowe spalanie z jazdy w litrach na 100 km. Koledzy w tym temacie mają podobnie viewtopic.php?t=14048&highlight=spalanie+2.0+tdi Dodam, iż posiadam kolorowy FIS.
hmm
to spalanie l/h na jałowym to zczytał kolega przy pomocy VCDS, na FIS mam tylko il KM na baku. Napewno nie da się tego zmienić VCDSem, bez konieczności przekładki manetki? i ile Wy macie spalania na jałowym?