[ INNY] [A6 C6] serwis okresowy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie chce cie obrazac ale idiotyzmem jest placic 2600zl za co?pietruch pisze:Witam,
Tydzień temu w Katowicach w serwisie zapłaciłem 2588zł w tym dodatkowo czyszczenie parownika i dezynfekcja klimatyzacji reszta to samo co u ciebie, więc myślę że dużo nie przepłaciłeś jeśli chodzi o cenę ASO.
Wczoraj robile serwis u mojego mechanika
-Filtr oleju
-Filtr paliwa(bosch)
-Filtry Kabinowe(knecht)
-Filtr powietrza
-Olej
595zl z robota

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
135zl Castrol EDGE 0w 30 x2
Filtr paliwa - 140zl (Bosch)
Jaka robocizna ? wymiana oleju i filtrow? zaden honorowy mechanik nie wezmie wiecej niz 50zl
Wiadomo ze filtry w serwisie pewnie beda 3x drozsze , olej rowniez ale dalej nie wiem skad kwoty rzedu 2,500zl
Reszta filtrow jest tania , ale jak ktos ma pieniadze i nie szkoda mu wywalac 2 kola nie wiem za co to jego sprawa ja za te pieniadze wole na wczasy jechac pozdro
Filtr paliwa - 140zl (Bosch)
Jaka robocizna ? wymiana oleju i filtrow? zaden honorowy mechanik nie wezmie wiecej niz 50zl
Wiadomo ze filtry w serwisie pewnie beda 3x drozsze , olej rowniez ale dalej nie wiem skad kwoty rzedu 2,500zl
Reszta filtrow jest tania , ale jak ktos ma pieniadze i nie szkoda mu wywalac 2 kola nie wiem za co to jego sprawa ja za te pieniadze wole na wczasy jechac pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Niema roznicy gdzie robisz przeglad . Smiac mi sie chce z ludzi ktorzy za wymiane oleju i filtrow placa 2500 alw kto bogatemu zabroni;-) co do twojego podejscia do wczasow mnie kosztuja 2 tys a jak ciebie stac na weekend na ktorym wydajesz 2kola to twoja sprawa;-) na szczescie dla aso istnieja tacy jelenie jak ty na ktorych moga trzepac kase;-)
Reasumujac przeglad do 3.0tdi to koszt 600zl pozdro
Reasumujac przeglad do 3.0tdi to koszt 600zl pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Deniro nie nazywałbym ludzi którzy robią przegląd w ASO "jeleniami".
Każdy robi tam gdzie mu odpowiada,w moim przypadku gwarancja roczna obligowała mnie do serwisu w ASO.
Ludzie auta serwisują tam gdzie chcą i jeśli płacą za to większą kasę w serwisie nie są automatycznie przez to idiotami.
Pozdrawiam
Każdy robi tam gdzie mu odpowiada,w moim przypadku gwarancja roczna obligowała mnie do serwisu w ASO.
Ludzie auta serwisują tam gdzie chcą i jeśli płacą za to większą kasę w serwisie nie są automatycznie przez to idiotami.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Nowe - świeze auto to wyjatki i rozumiem to w pelni , i rozumiem rowniez ludzi ktorzy serwisuja w aso poniewaz maja oni ogromna wiedze o wiele wieksza niz byle mechanik , ale robienie zwyklego przegladu w samochodzie uzywanym z rocznika 2005-2007 takiego jak wymiana oleju i filtrow w aso i placac 2500zl dla mnie mija sie z celem, gdyby przepasc byla mniejsza sam pewnie bym serwisowal w aso ale nie jest to roznica rzedu 200-300zl a 2000zl i jestem pewien ze wiele osob podziela moje zdanie , Sa ludzie poprostu ktorzy chcac miec na filtrze paliwa znaczek audi i placic za niego 350zl a sa ludzie ktorym znaczek Bosch wystarczy za kwote 140zl.
Teraz to już nie tylko obraziles mnie ale każdego kto serwisuje swoje auto w ASO to ze dusisz grosz nie moja sprawa i nie twoja powinno być jak jak swoje pieniądze wydaje:D Jak dla mnie koniec bezsensownej dyskusji i pozdrawiam pozostałych "Jeleni"którzy stawiają na profesjonalizm i dalej maja zaufanie do autoryzowanych serwisów .
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Autoryzowane serwisy to temat rzeka ..pietruch pisze:profesjonalizm i dalej maja zaufanie do autoryzowanych serwisów .
Czytaj ze zrozumieniem , pisze tutaj nie o serwisowaniu samochodu w ASO a o wymianie olejow i filtrow , wybacz ze cie urazilem i grono tych co serwisuja w ASO , Zycze ci "profesjonalnej" wymiany oleju

Duszenie grosza - a oszczednosc to dwie rozne sprawy , sa ludzie leniwi ktorzy placa za chociazby zmiane jezyka menu , za plyki z navigacji , przystaja na kazda cene zawolana przez specow a sa ludzie tacy jak ja , ktorzy nie sa leniwi , posiedza - poszukaja - zrobia samemu i maja z tego satysfakcje i dobrze ze sa tacy ludzie jak ty bo na takich wlasnie zarabiam , i w zaden sposob nie ma sie to do duszenia groszem ja kto smiesznie okresiles