[ BRE 2.0 140 KM] Reklamacja rozrządu
-
- Forum Audi A6 / A7
[ BRE 2.0 140 KM] Reklamacja rozrządu
Witam. W piątek wieczorem podczas zmiany biegu z 1 na 2 auto zgasło i już nie odpaliło. Diagnoza w sobotę - urwana śruba rolki napinającej pasek rozrządu.Dodam,że rozrząd był wymieniony na wiosnę i przejechane na nim zostało około 5tyś. km. Mechanik do którego zaprowadziłem auto mówi żeby zareklamować rozrząd dodam że była to INA i jutro załatwić rzeczoznawce który opisze usterkę.Do tego czasu wstrzymać się z naprawą.Pytanie do wszystkich czy miał ktoś podobną sytuacje. Czy mam w ogóle szanse na odzyskanie chociaż części pieniędzy które poniosę za remont silnika?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2015, 17:53 przez norbertolinio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dałem sobie spokój z reklamacja z braku czasu. Musiałem pilnie wyjechać za granice.Większość osób z którymi rozmawiałem które znają temat wskazują na winę mechanika.Także radze wszystkim wymieniać rozrząd u sprawdzonych mechaników.Dodam ,że swoja poprzednią A6 C5 też serwisowałem u tego samego mechanika i nie narzekałem.Mechanika zmieniłem i Audi już poskładane, od 2 miesięcy jeździ póki co bezproblemowo.