[A6 C6 Avant] Przewód przelewowy przecieka w audi a6
[A6 C6 Avant] Przewód przelewowy przecieka w audi a6
helo? przewód przelewo wy przecieka w audi a6 c6 3.o tdi jaka moze byc przyczyna pomocy :|
Dodano: 2011-04-27, 09:48
czy wie ktoś jaka przyczyna jest wycieków ropy w przewodzie przelewowym od środkowego wtrysku w audi a6 c6 3.0 TDI z 2006r przewod wymieniłem 2 razy sam przypuszczam moze wtrysk dostaje podwujną dawke ropy i sie zaduzo przelewa czt to czeba pompe ustawić? czy raczej wtrysk zatkany ? VGA-niepokazuje błedu założe nowego weża pojazdrze dwa dni i sie rozczelnia :(
Dodano: 2011-04-27, 09:48
czy wie ktoś jaka przyczyna jest wycieków ropy w przewodzie przelewowym od środkowego wtrysku w audi a6 c6 3.0 TDI z 2006r przewod wymieniłem 2 razy sam przypuszczam moze wtrysk dostaje podwujną dawke ropy i sie zaduzo przelewa czt to czeba pompe ustawić? czy raczej wtrysk zatkany ? VGA-niepokazuje błedu założe nowego weża pojazdrze dwa dni i sie rozczelnia :(
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez dancyk9, łącznie zmieniany 1 raz.
- witekbmw
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Witek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C6 Avant] Przewód przelewowy przecieka w audi a6
Zgadza się. Miałem dokladnie to samo, nowy malutki oring pomógł, pp za tym trzeba delikatnie nałożyć na ten zaworek ten przewód przelewowy i wtedy docisnąć zabezpieczeniem i jest ok. Ale faktycznie ciekło ciulkiem jak to przeoczyłem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Automat
Witam wszystkich ogarniętych i tych mniej ogarnietych
Chłopaki mam identyczny problem . A6 C6 3.0TDI ASB 233KM . Po wymianie wszystkich trzech podkladek pod wtryskami w prawej głowicy (od pasazera) pierwszy i środkowy przelew jest nieszczelny . Zamówiłem jakieś czeskie nowe przelewy ze zgodnością oryginału o numerze 059 130 218H . Założyłem i ciekło nadal . Zamówiłem tym razem Boscha za prawie 500zl i ciągle cieknie ze środkowego i pierwszego przelewu . Małe oringi wymieniałem 4 razy na Boscha i też cieknie....ręce opadają. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć? Dodam , że Lewa głowica od kerowcy wszystkie przelewy suche i szczelne . Kapturki nakładane z wyczuciem . Oringi delikatnie przesmarowane olejem tak aby nie nakładać kapturków "na sucho" . Może ktoś jest z Wrocławia i mógłby podjechać rzucić okiem....Panowie każdy pomysł mile widziany , ponieważ walczę z tym ponad dwa tygodnie....Pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
Jak ogarniesz temat to podziel się rozwiązaniem i ewentualnie linkami do oringów. Zmieniłem na inne, ale nie przylegają ciasno na wtrysku.Piotreks pisze: ↑31 gru 2023, 11:40Witam wszystkich ogarniętych i tych mniej ogarnietychChłopaki mam identyczny problem . A6 C6 3.0TDI ASB 233KM . Po wymianie wszystkich trzech podkladek pod wtryskami w prawej głowicy (od pasazera) pierwszy i środkowy przelew jest nieszczelny . Zamówiłem jakieś czeskie nowe przelewy ze zgodnością oryginału o numerze 059 130 218H . Założyłem i ciekło nadal . Zamówiłem tym razem Boscha za prawie 500zl i ciągle cieknie ze środkowego i pierwszego przelewu . Małe oringi wymieniałem 4 razy na Boscha i też cieknie....ręce opadają. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć? Dodam , że Lewa głowica od kerowcy wszystkie przelewy suche i szczelne . Kapturki nakładane z wyczuciem . Oringi delikatnie przesmarowane olejem tak aby nie nakładać kapturków "na sucho" . Może ktoś jest z Wrocławia i mógłby podjechać rzucić okiem....Panowie każdy pomysł mile widziany , ponieważ walczę z tym ponad dwa tygodnie....Pozdrawiam
Przy okazji gdyby ktoś miał problem ze w 3.0 tdi odcina moc przy 3tys RPM to polecam zmianę zaworka/trójnika na przelewach.
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie wiem już mnie to wkur......kupiłem przelewy za ponad 5 stów i cieknie cały czas....niemieckie ścierwo Szkoda gadać. Oddaje do znajomego mechanika , który rzuci okiem . Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
Może któryś wtrysk ci puszcza wysokie ciśnienie na przelewy i oringi tego nie wytrzymują. Tam normalnie może być do 10bar ciśnienia.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ale tak z dnia na dzień? Przed wymiana podkladek było wszystko szczelne....dzisiaj znowu byłem na chwilę, wymieniłem oringi na oem audi i cieknie . Ja pier......
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Hubert
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Jeżeli przelewy zmieniałeś, oringi też to ja bym problemu dopatrywał się we wtryskiwaczach. W 2.7 hdi miałem też z tym problem, gniazda na oringi we wtryskach były już wyrobione i dopiero przestało ciec jak były oringi grubsze od oryginalnych. Był problem z założeniem ale po tym nie ciekło już.
Moje daily: Audi A6 C6 2006 2.0 TDI BRE "420k km na blacie"
Taty: 2017 SQ7 4M 4.0 V8 TDI CZAC
Nowy nabytek: Q5 8R 2.0 TDI CNHA
Taty: 2017 SQ7 4M 4.0 V8 TDI CZAC
Nowy nabytek: Q5 8R 2.0 TDI CNHA
-
- Forum Audi A6 / A7
Wiesz co ale tu jest myk , że przed zdemontowaniem w ogóle nic nie ciekło. Było sucho na przelewach itp oddam do kogoś ogarniętego we Wrocławiu i tyle
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
Teraz przeczytałem że wymieniasz wąż ? Czy kupiłeś komplet wężyków na wszystkie wtryski razem ze zbiorniczkiem ?
Tam nie możesz wymieniać sobie od tak wężyka bo jest na 25bar.
Tam nie możesz wymieniać sobie od tak wężyka bo jest na 25bar.
-
- Forum Audi A6 / A7
Kupiłem cały zestaw Boscha z kapturkami na 6 cylindrów o numerze 059130218H. Nadal cieknie z prawej głowicy środkowy przelew i pierwszy ten bliżej kabiny.....nie wiem naprawdę o co chodzi. Podkładki wtrysków wymieniłem w prawej głowicy bo ten pierwszy cykał to się znowu teraz te gowno pojawiło. Cyrk. Lewa głowica sucho . Może ktoś z Wrocławia jest i rzuciłby okiem Panowie ?
Dodano po 4 minutach 23 sekundach:
Jakie 25bar? Na przelewach masz powrót i masz w 3.0tdi około 10bar . Jest tak u mnie , u kumpla , u brata w a6 i nie wiem gdzie jeszcze
Dodano po 4 minutach 23 sekundach:
Jakie 25bar? Na przelewach masz powrót i masz w 3.0tdi około 10bar . Jest tak u mnie , u kumpla , u brata w a6 i nie wiem gdzie jeszcze