Dzien dobry . Mam nietypowe pytanie.
Planuje zakup audi A6 C6 tyko że mam duży dylemat. Bo wychodziły te silniki 2.0 140 kM i tyle co czytam to są to siloniki złomy. Czy moglibyście napisać mi swoje zdanie o tych silnikach? Czy wszystkie się tak psuja czy lepszy jest ten silnik 2.0 i 170 KM. Pisze o silnikach diesla . Albo na co zwracać uwagę przy kupnie auta z tą jednośtką napędową. Bardzo proszę o swoją opinie na ten temat.
Pozdrawiam
[ BLB 2.0 140 KM] Proszę o waszą opinie
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
140 KM, a 170 KM to inne roczniki i inna kasa. Ja mam BLB, 220 tyś na liczniku i silnik chodzi jak nowy. Kolega ma taki sam w A4 i strzeliła mu głowica przy 140 tyś km. Ważna jest także technika jazdy, katowanie na zimnym silniku styl jazdy. Teraz kupisz BLB z dużym przebiegiem, a teoria głosi, że jak ma strzelić głowica to do 150 tyś, a jak nie strzeliła to już nie powinna.
kolego raczej staraj sie nie kupować z kodem BLB a potem regeneracja pompy oleju bo to najważniejsze i w droge, wiadomo że może być problem z pompowtryskami, sprzęgłem ale te usterki nie zniszczą silnika. od 6 lat mam a6 c6 2.0tdi brf zrobiłem pompe i jestem z autka bardzo zadowolony, często jadę nim do belgii a ten samochód najlepiej się właśnie nadaje na długie trasy. pozdrawiam
jarek
-
- Forum Audi A6 / A7