Witam
U mnie podobny problem jak u kskup tle że turbo nie załącza się w żadnym przedziale obrotów jak padnie to nawet wyłączenie silnika nie pomaga, przejdzie mu jak ma ochotę. Do tego zapala się kontrolka System kontroli spali czy to też objaw N75?
[a6 c6 blb] problemy z turbo?
Opisując sprawę swojego samochodu do końca - w drodze stracił moc totalnie, obroty jakie miał, to max 1200 rpm, zjechałem i już bylo ciężko z uruchomieniem, nie kręciłem go już po tym.
U mechanika okazało się, że turbo się rozsypało w drobny mak.
Wymieniłem turbo na nowe, przepustnicę/N18 i śmiga jak ta lala:)
Kolego tomek_ - problemem może być wiele rzeczy - N75, N18, przepływomierz, EGR, turbo - w kolejności od najtańszego do najdroższego. Zrób logi, wrzuć je do analizy, na pewno będzie można powiedzieć więcej, bo w tej chwili... to wróżenie z fusów;)
U mechanika okazało się, że turbo się rozsypało w drobny mak.
Wymieniłem turbo na nowe, przepustnicę/N18 i śmiga jak ta lala:)
Kolego tomek_ - problemem może być wiele rzeczy - N75, N18, przepływomierz, EGR, turbo - w kolejności od najtańszego do najdroższego. Zrób logi, wrzuć je do analizy, na pewno będzie można powiedzieć więcej, bo w tej chwili... to wróżenie z fusów;)
- azet
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Olek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Jeżeli masz takie objawy, że obroty same potrafią iść do góry jak odpuścisz gaz albo wyłączasz silnik a obroty nadal wzrastają to znaczy że turbo zasysa olej i jest to bardzo niebezpieczna sytuacja bo zawory mogą Ci wyskoczyć przez maskę....tomek_ pisze:Witam
U mnie podobny problem jak u kskup tle że turbo nie załącza się w żadnym przedziale obrotów jak padnie to nawet wyłączenie silnika nie pomaga, przejdzie mu jak ma ochotę. Do tego zapala się kontrolka System kontroli spali czy to też objaw N75?
Nie należy odpalać auta tylko zdemontować turbo i oddać do regeneracji.
Original Audi A6 Werbung.
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6