[a6 c6 2.0 tdi] problemy z mocą
- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arni
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[a6 c6 2.0 tdi] problemy z mocą
Panowie mam problem z moca stalo sie to dzis , ruszylem auto jechalo wporzadku bez problemow nagle wciskam gaz i zero reakcji wkreca sie straszie wolno na obroty wrecz jazda jest niemozliwa zadna kontrola sie nie zaswieca , zatrzymalem sie zgasilem auto odpalilem ponownie auto chodzi wporzadku przez 15 minut i znowu to samo lecz na autostradzie zauwazylem ze moc tez i powraca i tak w kolo:/. Prosze o POMOC za 2 dni jade do polski 1200 km przedemna a tu taka niespodzianka .
- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
nic nie podpinalemZelvaBOi pisze:Moze byc turbiawa, moze byc EGR, moze byc przeplywka, etc... podpinales VAGa?

- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dziekuje za pomoc ale ja wlasnie do tego miejsca mam 1200 km hehe obecnie siedze w finlandii .ZelvaBOi pisze:Ja bede jechal na Slask z Wawy w niedziele rano - jak chcesz zaoszczedzic na ASO (skasuja Cie za skan VASem ze 150-200 PLN) to moge Ci przeleciec kablem po aucie gdzies po drodze - ja lece kolo tej gorki z wiatrakami trasa na Czestochowe.
No trudno jutro dowiem sie jaki koszt, najwyzej przejade na tej usterce do polski hehe
lub N75 :-DZelvaBOi pisze:Moze byc turbiawa, moze byc EGR, moze byc przeplywka, etc... podpinales VAGa?
A6 1.8T AJL 180KM 0-100km/h
Night rider
Wykres z hamowni 2013r.
http://imageshack.us/f/96/2013f.jpg/
Night rider
Wykres z hamowni 2013r.
http://imageshack.us/f/96/2013f.jpg/
- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
a wiec bylem zaplacilem 0 bo obcokrajowiec hehe ale tak do konca nie wiem jak to sie nazywa pokazal mi palcem o jaka rzecz chodzi , sciagna oslone i z prawej strony silnika gdzies po jego srodku jest ta czesc dochodzi do niej duzo roznych rur miedzy innymi taka duza , i pytanie co to jest ? hehe przepraszam za moja ciemnote ale w instrukcji nie widze tego
gosc mowi ze do polski spokojnie moge jechac tylko bede tracic moc z autem nic sie nie stanie .a koszt naprawy 500 do 600 euro wiec wole jechac do polski XD

- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
o to chodzi ale chyba to jest EGR przynajmniej podobne
[ Dodano: 2010-06-30, 17:29 ]
no juz teraz jestem pewny ze to wlasnie jest ten problem , i mam pytanie czy ktos sie juz z tym bawil ? oplaca sie to wyciagnac i wszystko wyczyscic ? czy tam siada elektronika w tym ? czy raczej sie nie bawic w to i kupic nowe ? I jeszcze jedno pytanie jak kupie nowe zaloze podlacze to juz bedzie wszystko grac czy trzeba cos ustawic ? pozdrawiam
[ Dodano: 2010-07-04, 09:58 ]
ZelvaBOi o ktorej bys byl na wiatrakach ? mo nr tel 502533846 . jak mozesz walnjimi pw z twoim.
[ Dodano: 2010-07-07, 10:36 ]
a wiec panowie ja juz po ALA serwisie hehe i z gory wszystkim mowie jak wam to padnie wymieniajacie to jak najszybciej
umnie okazalo sie ze jakies zabezpieczenie podobne do omegi wypadlo i trzymalo sie tylko na skrawku <sam to widziałem>, jak by oderwalo sie polecialo by bezposrednio nad tloki a wtedy by bylo pozamiatane . cena za nowy EGR i wymiane 1200 zl . sama czesc slyszalem tylko ze ponizej 1000 zl od tego mechanika .
doradzam na przyszlosc kupic sobie to urzadzenie w ASO i zamontowac sobie je samemu czas wyciagniecia starego i wlozenia nowego to zaledwie 20 minut.
dziekuje za pomoc ZelvaBOi !
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-06-30, 17:29 ]
no juz teraz jestem pewny ze to wlasnie jest ten problem , i mam pytanie czy ktos sie juz z tym bawil ? oplaca sie to wyciagnac i wszystko wyczyscic ? czy tam siada elektronika w tym ? czy raczej sie nie bawic w to i kupic nowe ? I jeszcze jedno pytanie jak kupie nowe zaloze podlacze to juz bedzie wszystko grac czy trzeba cos ustawic ? pozdrawiam
[ Dodano: 2010-07-04, 09:58 ]
ZelvaBOi o ktorej bys byl na wiatrakach ? mo nr tel 502533846 . jak mozesz walnjimi pw z twoim.
[ Dodano: 2010-07-07, 10:36 ]
a wiec panowie ja juz po ALA serwisie hehe i z gory wszystkim mowie jak wam to padnie wymieniajacie to jak najszybciej

doradzam na przyszlosc kupic sobie to urzadzenie w ASO i zamontowac sobie je samemu czas wyciagniecia starego i wlozenia nowego to zaledwie 20 minut.
dziekuje za pomoc ZelvaBOi !
Pozdrawiam.