[A6 C6 2.7TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICĄ"
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Dziś wymieniliśmy obydwa kolektory ssace. Pojechaliśmy na adeaptacje na komputer. Komputer zaadoptował prawy bez problemu natomist w dalszym ciągu wywala prawy nie chcąc zaadoptować górnej granicy ustawienia klapek, jak to określił mechanik. Czy ktoś moglby mi podpowiedzieć, o co chodzi i jaka może być przyczyna, z czym może być problem. Mechanik twierdzi,ze najprawdopodobniej problem tkwi w elektronice.....
annar76
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Najlepiej zamien silniki sterujace I zobacz czy wszystko smiga. Jesli blad przejdzie z banku I na II to silnik do wymiany. Moze niemiaszki nie przylozyli sie do regeneracji nalezycie I istnieja luzy ktore sa poza granicami tolerancji 2%.
Jesli kolektory sa zregenerowane poprawnie powinny zadzialac jako plug and play - pozostaje usuniecie bledow w ecu (silniki sterujace sa adaptowane do mechanicznej czesci)
Pozdrawiam
Jesli kolektory sa zregenerowane poprawnie powinny zadzialac jako plug and play - pozostaje usuniecie bledow w ecu (silniki sterujace sa adaptowane do mechanicznej czesci)
Pozdrawiam
Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
-
- Forum Audi A6 / A7
Sobota spedzona w warsztacie. Spisaliśmy na kartce wszystkie zasugerowane na 29 stronach forum błędy i problemy. Przerobiliśmy wszystkie po kolei..... Cały czas komputer wywalał P1017-001. Wreszcie przelozylismy cięgno ze starego kolektora. Błędu nie ma! Po całym tygodniu walki!
Dziękuję wszystkim za pomoc, podpowiedzi i sugestie.
Dziękuję wszystkim za pomoc, podpowiedzi i sugestie.
annar76
Witam.
Miałem ten sam problem, tylko u mnie spadło cięgno z dolnej "kulki". Koledzy tu opisywali o przyginaniu na gorąco itd, a po jakimś czasie cięgno wracało do poprzedniego stanu i spadało.
Zrobiłem taki patent:
Miałem ten sam problem, tylko u mnie spadło cięgno z dolnej "kulki". Koledzy tu opisywali o przyginaniu na gorąco itd, a po jakimś czasie cięgno wracało do poprzedniego stanu i spadało.
Zrobiłem taki patent:
- Załączniki
Mam VCDSa i słabo go znam, ale jak ktoś potrzebuje, służę pomocą :P
ELSA i ETKA 7.0 też się znajdzie.
ELSA i ETKA 7.0 też się znajdzie.