Znaleźć tu konkretną odpowiedź graniczy z cudem. Każdy pisze byle co aby tylko się włączyć. Problem jest wyraźny na zimnym kopci a na ciepłym pracuje prawidłowo. Jest to częsta usterka. Zatem napewno juz nie jedna osoba usuwała taką usterkę. Proszę napisz jak ty sobie poradziłeś z tym problemem. A nie pisz ze sprawdzić nie na temat nieposiadając wiedzy. I takiego typu problem nie jest związany na pewno z kompresją, przedostawaniem się oleju, nieszczelnosciami ponieważ żaden silnik jak się rozgrzeje to się magicznie samoczynnie nie uszczelnienie. Gdyby olej lał do cylindra to kopcił by cały czas a tu potem przestaje.
[ Dodano: 2017-01-29, 21:43 ]
Sam ma taki problem i chciałem najpierw o tym poczytać ale w całym internecie na ten temat 0% konkretów 100% bzdur. Juz od roku z tym mam problem ale nie ruszam tego bo wiecznie brak czasu. Kiedyś znajdę czas i zacznę od wtrysków. Bo dla mnie to jest najbardziej prawdopodobne. Obstawiam to od początku w miedzy czasie z powodu usterek mechanicznych zrobiona tUrbana. Recyrkulacja i cały dolot. Na to znalazłem czas bo nie dało się jechać. I zgodnie z przewidywanie po tym dalej dymi. Jeśli jest tu ktoś konkretny to niech się wypowie jak on usunął dymienie.