[ A6 C6 2.0 Tdi] Problem z czujnikiem poziomu oleju MIN
[ A6 C6 2.0 Tdi] Problem z czujnikiem poziomu oleju MIN
Wiatm wszystkich,
Mam problem ze "napastującą" mnie kontrolką poziomu oleju, pojazkuje Min mimo że poziom na bagnecie jest dobry.
Przy otwarciu maski i zamknieciu jej problem znika. Ale po przejechaniu jakieś 70 km znowu sie pojawia. Nie jesty to uszkodzony czujnik oleju bo wtedy na wyswietaczu pojawiała by się kontrolka sensor.
Prosze o pomoc ?
jeżeli ktoś może to prosiłbym o schemat podłaczenia czujnika z maską z etki.
Z gory dziękuję i pozdrawiam
Kuba
Mam problem ze "napastującą" mnie kontrolką poziomu oleju, pojazkuje Min mimo że poziom na bagnecie jest dobry.
Przy otwarciu maski i zamknieciu jej problem znika. Ale po przejechaniu jakieś 70 km znowu sie pojawia. Nie jesty to uszkodzony czujnik oleju bo wtedy na wyswietaczu pojawiała by się kontrolka sensor.
Prosze o pomoc ?
jeżeli ktoś może to prosiłbym o schemat podłaczenia czujnika z maską z etki.
Z gory dziękuję i pozdrawiam
Kuba
To na pewno nie jest brak ciśnienia oleju tylko żółta kontrolka informująca o poziomie oleju w silniku. Temat dość popularny. Czujnik poziomu oleju (znajduje się w misce olejowej) kosztuje 320 pln u Szewczyka w Wawie. Można zacząć od przeczyszczenia czujnika otwarcia maski (dzięki niemu komunikat znika po otwarciu maski) ale niestety nie zawsze pomaga.0x4B25A pisze:Koledzy... a czy to napewno poziom oleju a nie ciśnienie oleju? Macie 2.0 TDI i jego bolączki są znane...
A czy w ogóle nasze audiki posiadają taki czujnik, który kontroluje jakość oleju w silniku...kry pisze: Ja mam taki sam problem,ale prawdopodobnie czujnik odczytuje że olej nie spełnia normy smarowania czyli że jest zużyty jutro będę wymieniał olej to się przekonam czy to prawda

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7