Witam,
Pojawił się w moim Audi problem polegający na pojawianiu się paliwa ropy w miejscu wtyczek(kostek, pinów) 3 prawych wtryskiwaczy patrzac z miejsca siedzenia kierowcy.
Dodatkowo delikatnie zcieka to paliwo po bloku silnika. Mechanik stwierdził, że te 3 wtryski do wymiany, wspomniał również, że Audi prowadziło kiedyś kampanie wymiany takich wadliwych wtrysków.
Czy ktoś się z takim problemem spotkał ? Czy jest jakieś wyjście z tego oprócz wymiant wtrysków na nowe?
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam,
Tomek
[ BMK 3.0 224 KM] Pojawiajaca się ropa we wtyczce 3 wtryskiw
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Na przykład tak viewtopic.php?t=31210 Mechanika lepiej zmień skoro od razu chce wtryski wymieniaćokoman1 pisze:Nie za bardzo wiem jak sprawdzic kabelkiem ? Mógłbyś napisac jak to zrobić

Warsztat, naprawy Audi A6.
Dzieki za podpowiedź. Jeśli tak twierdzisz to fakt zaczne szukac kogos bardziej ogarnietego w temacie.szalony pisze:Na przykład tak viewtopic.php?t=31210 Mechanika lepiej zmień skoro od razu chce wtryski wymieniaćokoman1 pisze:Nie za bardzo wiem jak sprawdzic kabelkiem ? Mógłbyś napisac jak to zrobić
Zaczne tu ! Poleci ktoś kumatego speca od TDI Audi w Warszawie ?
Dzieki,
Tomek
Problem rozwiązany:
Wymiana wszystkich wtrysków na idelne używki o oznaczeniu AH. Wtryski sprawdzone w Boschu dwa idealne jak nowe a reszta 95%.
Poprawiony DPF, wyczyszczony cały układ paliwowy, wyczyszczony silnik bo w oleju znalazło się paliwo. Nowa oliwa, filtry, adaptacja wtrysków, nowy akumulator
Całość dopełnij MOD na 271 km +85NM momentu. Spalanie 1-1,5 ropki mniej w mieszanym.
Charakterystyka pracy silnika ze skrzynią się zmieniła. Teraz skrzynia zapina szybciej wyższy bieg ze względu na zapas mocy w dolnym zakresie obrotów. Coś pięknego. Poleceam!
Nie bede reklamował osoby u której to robiłem podam miejscowość (Raszyn). Kto siedzi w temacie ten wie kto to był
.
Pozdrawiam,
Tomek
Wymiana wszystkich wtrysków na idelne używki o oznaczeniu AH. Wtryski sprawdzone w Boschu dwa idealne jak nowe a reszta 95%.
Poprawiony DPF, wyczyszczony cały układ paliwowy, wyczyszczony silnik bo w oleju znalazło się paliwo. Nowa oliwa, filtry, adaptacja wtrysków, nowy akumulator

Całość dopełnij MOD na 271 km +85NM momentu. Spalanie 1-1,5 ropki mniej w mieszanym.
Charakterystyka pracy silnika ze skrzynią się zmieniła. Teraz skrzynia zapina szybciej wyższy bieg ze względu na zapas mocy w dolnym zakresie obrotów. Coś pięknego. Poleceam!
Nie bede reklamował osoby u której to robiłem podam miejscowość (Raszyn). Kto siedzi w temacie ten wie kto to był

Pozdrawiam,
Tomek