Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] ocieranie w lewym kole-

Silniki wysokoprężne
texas83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] ocieranie w lewym kole-

Post autor: texas83 » 04 sie 2012, 01:16

Witam wszytkich klubowiczow.
Jestem szczesliwym posiadaczem A6 C6 3.0tdi Q. Około tygodnia temu usłyszałemdziwny metaliczny dzwiek w lewym kole, podczas powolnego zawracania na parkingu. Zdjalem koło, ale wszystko ok, klocki, tarcze, oslona. Po kilku dniach dziek nasilił sie, i wystepuje nawet podczas przejezdzania przez dziury. Wrazanie mam takie jakby cos bylo luzne. Dodam jeszxze, ze dzis to mawet podczas jazdy z wiekszymi prędkościami, uslyszalem lekkie cykanie przy skrecie w lewo. Zdaza sie, ze przez pol dnia nic nie słychać. Bardzo.prosze o pomoc, i jesli przegapilem tan temat na forum lub pisze w blednym.dziale to najmocniej przepraszam.

Pozdrawiam
:-))

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 04 sie 2012, 11:16

texas83, łożysko nie powoduje luzów? Trzeba by podnieść auto (aby koło było w powietrzu) i ręcznie sprawdzić, czy nie występują luzy <okok>

I zmień opis skrzyni biegów w profilu... przy Quattro napewno nie masz Mulitronic, tylko Tiptronic...

Awatar użytkownika
tensknis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tensknis » 04 sie 2012, 22:47

mialem podobnie w c5 i po dlugim czasie szukania okazalo sie ze sprezynaka zabezpieczajaca klocki sie wysunela .od tej pory cisza jak makiem...

texas83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: texas83 » 09 sie 2012, 21:08

Witam. Przepraszam, za błędy w moim profilu. Jednak znalazłem przyczynę dziwnych hałasów. Problemem była podgięta osłona tarczy hamulca, pod którą znajdowało się błoto, kamyki itp. Dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam.
:-))

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja