[A6 C6 2.0 TDI] Obroty biegu jalowego
[A6 C6 2.0 TDI] Obroty biegu jalowego
Od jakiegos czasu zaczalem zauwazac niepokojace objawy pracy silnika na biegu jalowym...
Dokladnie chodzi o to ze na przyklad dojezdzajac do skrzyzowania wyrzucam bieg i delikatnie hamuje i zauwazam ze silnikiem zaczyna "telepac" mam wrazenie ze obroty schodza za nisko (okolo 800) kiedy juz prawie sie zatrzymam i puszcze hamulec obroty lekko sie podnosza (tak okolo 900) i wibracje na silniku ustaja. Zdarza sie to tylko i wylacznie po wyrzuceniu z biegu i zwalnianiu.... nigdy nie zauwazylem tego podczas postoju. Zaczalem nawet ostatnio testowac czy objawy te beda sie rowniez pojawiac kiedy samochod bedzie toczyl sie na luzie bez hamowania, narazie jest ok.
Podpialem VAG zrobilem test... zadnych bledow procz tych co mam :P (nieszczesny hamulec reczny).
Jakies pomysly co do przyczyny? Wszelkie sugestie mile widziane!
Pozdrawiam
Dokladnie chodzi o to ze na przyklad dojezdzajac do skrzyzowania wyrzucam bieg i delikatnie hamuje i zauwazam ze silnikiem zaczyna "telepac" mam wrazenie ze obroty schodza za nisko (okolo 800) kiedy juz prawie sie zatrzymam i puszcze hamulec obroty lekko sie podnosza (tak okolo 900) i wibracje na silniku ustaja. Zdarza sie to tylko i wylacznie po wyrzuceniu z biegu i zwalnianiu.... nigdy nie zauwazylem tego podczas postoju. Zaczalem nawet ostatnio testowac czy objawy te beda sie rowniez pojawiac kiedy samochod bedzie toczyl sie na luzie bez hamowania, narazie jest ok.
Podpialem VAG zrobilem test... zadnych bledow procz tych co mam :P (nieszczesny hamulec reczny).
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Cien jakie masz problemy z ręcznym ?walczłem ze swoim może pomogę.Cien pisze:... zadnych bledow procz tych co mam :P (nieszczesny hamulec reczny).
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

odnosnie recznego jest osobny temat...
c4-avant-regulacja-linki-hamulca-reczne ... w=previous
c4-avant-regulacja-linki-hamulca-reczne ... w=previous
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C6 2.0 TDI] Obroty biegu jalowego
Ja mam to samo i głowie sie nad tym... kto zna odpowedz????Cien pisze:Od jakiegos czasu zaczalem zauwazac niepokojace objawy pracy silnika na biegu jalowym...
Dokladnie ........................................awiac kiedy samochod bedzie toczyl sie na luzie bez hamowania, narazie jest ok.
Pozdrawiam
Piękna jest :D
...podejżewam kolego ze kolo dwumasowe Ci sie kończy...Cien pisze:Dokladnie chodzi o to ze na przyklad dojezdzajac do skrzyzowania wyrzucam bieg i delikatnie hamuje i zauwazam ze silnikiem zaczyna "telepac" mam wrazenie ze obroty schodza za nisko (okolo 800) kiedy juz prawie sie zatrzymam i puszcze hamulec obroty lekko sie podnosza (tak okolo 900) i wibracje na silniku ustaja.
mam to samo jesli chcesz sprawdzic kolo dwumasowe to razpędż auto do 60 km/h wrzuć 6 bieg i wcisnij pedał gazu do konca jak dwumas sie wysral to autem zacznie telepac jak diabli a jezeli nie to szukamy dalej ja stawiam na przepływomierz lub inny problem z powietrzem. Facet z serwisu powiedzial mi ze moze to tez byc lozysko walka glownego skrzyni biegow
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: