Od niedawna jestem właścicielem wspaniałego autka, przynajmniej tak było dopóki nie zaczęły się problemy

Na początku był problem z dpf-em - kilka razy włączył mi się tryb wymuszonego wypalania filtra ale dwa razy nie udało mi się wypalić go samemu więc musiałem udać się do ASO i skasowali mnie za wypalanie serwisowe każdorazowo 500zł!!! Jak z trzecim razem nie udało mi się go wypalić i autko wskoczyło w tryb serwisowy postanowiłem kupić VAG-a a dokładanie polskiego VAG CAN PRO. Za jego pomocą uruchomiłem procedurę wypalania i udało mi się zejść do 12% i dalej mimo długiej jazdy nie udało się.
Po jakimś czasie znowu wyskoczyła mi wymuszona regeneracja na FISIE i poleciałem na trasę ale bez VAG-a i odziwo po przejechaniu zaledwie kilku km ikonka zniknęła i auto zaczęło normalnie pracować, byłem zaciekawiony o co chodzi, zawsze musiałem przynajmniej 20 - 30 min jeździć aby wypalić DPF-a. Po podłączeniu VAG-a okazało się że filtr jest czysty tzn. ma 0%

"CZUJNIK CIÂŚNIENIA 1 NIEWIARYGODNY SYGNAÂŁ"
następnie zapodałem test elementów wykonawczych i tu wyszły "brudy":
"ZAWÓR PRZEÂŁÂĄCZAJÂĄCY CHÂŁODNICY RECYRKULACJI SPALIN - N345 - ZWARCIE/PRZERWA"
"ZAWÓR PRZEÂŁÂĄCZAJÂĄCY PRZEÂŁÂĄCZANEGO KOLEKTORA SSÂĄCEGO ZWARCIE Z POTENCJAÂŁEM"
"SILNIK KLAPY W KOLEKTORZE SSÂĄCYM V157 ZWARCIE Z POTENCJAÂŁEM PLUS"
"ZAWÓR RECYRKULACJI SPALIN NIEPRAWIDÂŁOWE DZIAÂŁANIE"
dodam że autko chodzi prawie ok ale:
-przy biegu jałowym wyczuwalne są delikatne drgania
-jakoś tak mułowato chodzi, i Vmax jaką udało mi się wycisnąć z niego to 180km/h czy to max jego możliwości?
-za zaworem EGR jest trochę oleju nie mam pojęcia skąd.
zrobiłem jeszcze test pompowtrysków:
oraz zbadałem stan DPF-a:
oto pozostałe komunikaty z VAG o któych pisałem wyżej:
z tego co wyczytałem na forach może to być:
-czujnik G450 w DPF-e
-Zawór EGR do wymiany lub czyszczenia
-Silnik V175 (błąd wskazujący na zatrzymanie/awarię elektrycznego silniczka (V157) sterującego klapą znajdującą się "na wejściu" kolektora ssącego)
panowie pomóżcie proszę jestem tu nowy i za bardzo się nie znam na tym, już spać nie mogę w nocy przez to