Liqui Moly Pro Line czy ktos stosowal?
- radzik81
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Liqui Moly Pro Line czy ktos stosowal?
Witam kolegow zbliza sie wymiana oleju I zastanawiam sie nad uzyciem plukanki Liqui Moly Pro Line.mam nalatane 180tys I mysle ze ta plukanka bedzie dobrym rozwiazaniem.Czy ktos z klubowiczow uzywal produktow tej firmy?
będzie ok;), Liqui Moly to profi firma, ja stosuje zwykla ich płukanke i jak najbardziej polecam, także śmiało, napewno nie zaszkodzi, a wypłucze pewnie co nieco:)
Najlepsze części, oleje Premium w najlepszych cenach. www.expressparts.pl 888-530-456 gg: 3543322
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Ja używałem, przy zakupie auta. Zalany miałem olej 10w40... zmieniałem na 5w40. Płukanka około 8 minut na biegu jałowym, po tym zlanie starego oleju - zlazł cały z syfem, ładnie się rozrzedził. Po tym zalanie 5w40, przejechanie 5 tysi kilometrów i wymiana na olej docelowy. Z silnikiem wszystko OK, kompresja nie spadła, wszystko w najlepszym porządku.
Dużo mitów na temat płukanek jest... jakieś biedronkowe specyfiki bym się bał ale Liqui Moly to poważna firma.
I przepraszam - że niby co ma się stać przy płukaniu? Przecież dobre oleje, szczególnie syntetyczne, również mają bardzo dobre właściwości myjące i tak na prawdę też płuczą silnik...
No chyba że ktoś zalewa do silnika mineralke + engine doktory, to faktyczne płukanka może rozszczelnić slinik... ale tak samo może to zrobić wymiana oleju na syntetyka
Śmiało stosuj.
Dużo mitów na temat płukanek jest... jakieś biedronkowe specyfiki bym się bał ale Liqui Moly to poważna firma.
I przepraszam - że niby co ma się stać przy płukaniu? Przecież dobre oleje, szczególnie syntetyczne, również mają bardzo dobre właściwości myjące i tak na prawdę też płuczą silnik...
No chyba że ktoś zalewa do silnika mineralke + engine doktory, to faktyczne płukanka może rozszczelnić slinik... ale tak samo może to zrobić wymiana oleju na syntetyka

Śmiało stosuj.
-
- Forum Audi A6 / A7