witam,
sprzedaje swoje c6 2.0tdi s line i zastanawiam sie pomiedzy 2.7 i 3.0 tdi rowniez w wersji s-line, chcialem zapytac o wasze opinie/sugestie na temat w.w opcji silnika, oczywiscie chodzi o niezawodnosc
grzebalem troche w archiwum ale nie znalazlem ostatecznej odpowiedzi, mianowicie:
2.7 czy 3.0?
ktore wersje silnika stanowczo odradzacie a ktore spokojnie mozna polecic, czy jest jakis model/rocznik c6 ktorego nalezy unikac/mozna smialo brac..?
w ktorych skrzyniach wystepuje pasek rozrzadu a w ktorych jest lancuszek?
wiem ze temat jest sliski i ktos moze powiedziec 'pewniaka to nigdy pan nie znajdziesz', aczkolwiek jak kazdy wie, przyjely sie pewne zasady i opinie lepsze i gorsze o niektorych modelach; wiem ze napewno bedzie to s-line, q, z automatyczna skrzynia biegow, co do reszty to wlasnie chcialem zasiegnac troche wiedzy bardziej doswiadczonych czlonkow forum..
z gory dzieki
[A6 C6 2.7 & 3.0 TDI] ktory silnik ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: [A6 C6 2.7 & 3.0 TDI] ktory silnik ?
w 2.7 i 3.0 zawsze masz lancuchy :mrgreen: co do silnikow do wszystko zalezy tez jak trafiszi jak poprzedni wlascicilel dbal o auto :-P ja mam BMK i jak narazie praktycznie zero awari wtryski sprawdzalem i sa idealne pozdromattqq pisze:
w ktorych skrzyniach wystepuje pasek rozrzadu a w ktorych jest lancuszek?