[A6 C6] kontrolka silnika
[A6 C6] kontrolka silnika
Witam, koledzy prosze o pomoc, dzisiaj oswieciła mi sie kontrola żółta silnika, samochód nie słabnie nie kopci, pracuje idealnie, jaki to moze byc problem ? jestem w gipsie ze zlamana noga wiec nie moge udac sie aby ktos to zobaczył a żona sie do takich tematów nie nadaje, w samochodzie jade tylko jako pasażer, dodam jeszcze ze jestem w gipsie od sierpnia wiec czy to moze miec zwiazek z tym ze auto przez 2,5 miesiaca zrobilo tylko 200 km po miescie? jutro mam zamiar przegonic autko na autostradze ale czy to moze pomoc ?
CzachA
No chyba kolego bez podpięcia pod kompa się nie obejdzie , przyczyn może być kilka gdyż kontrolka ta nie odpowiada tylko i wyłącznie za awarię tylko jednego elementu , u mnie np zapaliła sie kiedy był problem z klapami kolektorów .
Było a6 c6 3.0 tdi tiptronic (zostało w rodzinie)
A5 Sportback 3.0 Tdi S tronic
Jest a6 c7 3.0 Tdi
A5 Sportback 3.0 Tdi S tronic
Jest a6 c7 3.0 Tdi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli błąd jest nie istotny to być może uda się go skasować odłączając klemę z aku na kilkanaście sekund .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
a przy okazji pojawi się kilka nowychmalymk45 pisze:Jeśli błąd jest nie istotny to być może uda się go skasować odłączając klemę z aku na kilkanaście sekund .
np na jakimś sterowniku lub module protection component active i wylądujesz w serwisie
ależ pomagierzy

ktoś w końcu powinien napisać posta i go podwiesić, że jak się zapali żółta kontrolka silnika to trzeba koniecznie podłączyć auto pod jakiś program diagnostyczny bo nikt tu z fusów nie wróży

ps mój pierwszy post na forum też tego dotyczył

Odswierze temat
mam to samo ,termin w servisie mam wiec pojade. Wiem nierozsadnym jest z tym jezdzic ale zrobilem juz na tym 3 tys km i nic sie nie dzieje wszystko pracuje prawidlowo , kontrolka mi sie zapalila w czasie gdy ubylo mi plynu od wspomagania chodz niewiem czy ma to jakis zwiazek.Zobaczymy co powiedza w servisie i napisze